Sari direct la conținut

VIDEO Ciucă după investigația Recorder care demontează „Mitul eroului de la Nassiriya”: Să lase militarii și Armata în pace / Nu vreau să discut

HotNews.ro
VIDEO Ciucă după investigația Recorder care demontează „Mitul eroului de la Nassiriya”: Să lase militarii și Armata în pace / Nu vreau să discut
Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că jurnaliștii „să aibă treabă cu el, nu cu Armata” și că nu vrea să discute despre investigația Recorder care a dezvăluit că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, ci au activat doar în zona Suq al Shuyukh, în afara orașului Nassiriya. În ceea ce privește spusele lui Roberto Cremene, care a spus că Nicolae Ciucă a refuzat să vină în sprijinul polițiștilor militari care se luptau în Nassiriya și care erau prinși într-o ambuscadă, liderul PNL spune că „el nu avea de unde să știe care sunt regulile de angajare și cum se desfășoară misiunea”, potrivit Euronews.

„N-a spus nimeni niciodată chestia asta (n.r.: că Ciucă ar fi fost implicat în luptele din Nassiryia). Știți ce vreau să spun? Să lase militarii și Armata în pace, să aibă treabă cu mine, nu cu Armata. Armata e a țării, nu e a nimănui. Este scris în nenumărate declarații, nu au vorbit cu niciunul dintre militarii batalionului 26. Este o chestiune despre care nici măcar nu vreau să discut”, a spus Ciucă, întrebat de faptul că nu a fost implicat în nicio luptă importantă în Irak.

În ceea ce privește afirmația lui Roberto Cremene, fost polițist militar în cadrul Batalionului 265 care a participat direct la luptele din centrul orașului Nassiriya, și care a spus că Ciucă a refuzat să vină în sprijinul polițiștilor prinși în ambuscadă, liderul PNL  a spus că „el nu avea de unde să știe care sunt regulile de angajare și cum se desfășoară misiunea”

Recorder a publicat joi o investigație în care apar declarațiile a doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya, unde Nicolae Ciucă a condus batalionul „Scorpionii roșii”.
Ei susțin că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, ci au activat doar în zona Suq al Shuyukh, în afara orașului Nassiriya: „Avem o restricție națională, deci nu pot intra în Nassiriya”, susține unul dintre generalii italieni că i-a spus Ciucă în acel moment. Cu toate acestea, prezidențiabilul PNL Nicolae Ciucă și-a construit o carieră în ultimii ani pe baza ideii că a fost „singurul comandant român care a condus românii într-o bătălie reală, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”, în Nassiriya, notează Recorder, publicând investigația „Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia”

Nicolae Ciucă a publicat joi pe Facebook videoclipul prin care anunță lansarea „în curând” a cărții sale „În slujba țării”. Clipul conține filmări din timpul misiunilor armatei române în Afganistan și Irak, în care se menționează participarea lui Ciucă în bătălia de la Nasiriyah, și se încheie cu decorarea generalului de către SUA.

INTERVIURILE HotNews.ro