Sari direct la conținut

VIDEO Nicolae Ciucă a lansat un videoclip de promovare a cărții. Imagini cu luptele din Irak și Afganistan

HotNews.ro
VIDEO Nicolae Ciucă a lansat un videoclip de promovare a cărții. Imagini cu luptele din Irak și Afganistan
Campanie pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a publicat joi pe Facebook un videoclip de aproximativ două minute prin care anunță lansarea „în curând” a cărții sale „În slujba țării”. Clipul conține filmări din timpul misiunilor armatei române în Afganistan și Irak, în care se menționează participarea lui Ciucă în bătălia de la Nasiriyah, și se încheie cu decorarea generalului de către SUA.

Videoclip debutează cu imagini din 2002 din Afganistan. „Nicolae Ionel, comandant al Batalionul 26 Infanterie ”Neagoe Basarab” se avansează în gradul de locotenent colonel”, moment în care Nicolae Ciucă replică:. „Servesc România”.

Clipul continuă cu scene de luptă, peste care se aude o voce dintr-un jurnal de televiziune de acum două decenii. „Insurgenții au organizat ambuscade și au atacat forțele coalitiei cu aruncătoare de grenade AG-7 și mortiere de 82 de milimetri”, se aude vocea din off, care este urmată de o declarație dată de Nicolae Ciucă la acel moment. „A fost o ploaie de lovituri de AG-7, peste 24 de lovituri”, spunea Ciuă în 2004.

Radu Dobrițoiu, corespondent de război pentru Radio România și fost consilier al lui Ciucă în MApN, relatează apoi despre bătălia de la Nasiriyah. El este cel care a realizat documentarul ce promovează imaginea lui Ciucă de militar și care a prezentat bătălia drept „prima după Al Doilea Război Mondial la care ia parte armata română”, relata Libertatea în urmă cu trei ani. În 2018, Radu Dobrițoiu îl intervieva pe Nicolae Ciucă pentru Radio România Actualități, interviu în care actualul președinte PNL spunea că nu intenționează să intre în politică. 

Pe filmare apare și Sergiu Nicolaescu, fost regizor și politician în timpul unei vizite în teatrul de operațiuni din Irak. „O armată bine pregătită și echipată care poate pe orice suprafață a lumii să apere omenirea de terorism. Asta facem aici, asta fac băieții ăștia. Ei fac pagini de istorie pentru România”, spune Sergiu Nicolăescu pe filmare.

Clipul se încheie cu momentul în care Nicolae Ciucă este decorat cu ordinul national „pentru merit”in gradele de cavaler, ofițer și comandant de către SUA.

Patru milioane de euro pentru promovare

La începutul lui august, site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit că Nicolae Ciucă și-a promovat cartea pentru 2 milioane de euro, sumă ce va putea ajunge la 4 milioane de euro, prin panouri amplasate în toată țara.

Acestea sunt împărțite în 762 de afișaje: 400 de panouri, unele având mai multe fețe. 

Ovidiu Enculescu, directorul general al RAO, a spus că manuscrisul cărții lui Nicolae Ciucă a fost trimis editurii. Editorul nu vede o legătură între cartea pe care o publică și panourile folosite de PNL pentru promovarea lui Nicolae Ciucă. „Cartea lui Nicolae Ciucă o să apară în luna septembrie, dacă nu mai apare vreo chestie supranaturală”, a declarat Enculescu pentru Hotnews.

INTERVIURILE HotNews.ro