Sari direct la conținut

Clotilde Armand și partidul REPER, ironii la adresa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă

HotNews.ro
Toni Greblă, Foto: Inquam Photos / George Călin
Toni Greblă, Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, a făcut marți o postare ironică pe Facebook la adresa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă. Și partidul REPER l-a persiflat pe șeful BEC.

„E bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, după ce naţionala României a învins Ucraina cu 3-0 la Euro 2024, partida care s-a disputat la Munchen.

Și partidul REPER a avut o postare ironică la adresa președintelui BEC.

„Bine că nu ține Greblă scorul, altfel dispăreau câteva goluri!” este msajul publicat pe pagina partidului.


Clotilde Armand a susţinut, după alegerile din 9 iunie, că au fost numeroase fraude la vot, lansând acuzaţii dure la adresa preşedintelui AEP Toni Greblă, caruia i-a cerut demisia şi împotriva căruia afirmă că a depus şi o plângere penală.

Biroul Electoral Central a respins sâmbătă cererea Alianţei Dreapta Unită de anulare a alegerilor în Sectorul 1, argumentând că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut săptămâna trecută renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale din 9 iunie, ea afirmând că are dovezi că s-a fraudat acest scrutin, iar „Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Tot săptămâna trecută, candidatul PSD-PNL George Tuţă i-a cerut lui Clotilde Armand să înceapă procesul de preluare a mandatului, el revendicând victoria la alegerile locale din 9 iunie. PNL susține că rezultatul final înregistrat la AEP, după încheierea verificării secţiilor este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi.

El a spus că va cere crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa sa, „care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă”.

Și partidul REPER a denunțat o „fraudă electorală masivă” și a transmis săptămâna trecută că a sesizat instituţii europene pentru că BEC nu a dispus „renumărarea voturilor în secţiile în care societatea civilă şi cetăţenii au raportat probleme legate de corectitudinea procesului electoral”.

La 9 zile de la alegeri, BEC nu a transmis rezultatele finale ale alegerilor.

Vineri, reprezentanții Biroului Electoral Municipal au transmis că numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, iar rezultatele vor fi anunțate în această săptămână. Aceasta, în timp ce și primarul în funcție din Sectorul 2, Radu Mihaiu, a cerut renumărarea voturilor, acuzând fraude în mai multe secții de votare din sector. Și contracandidatul acestuia de la PSD-PNL, Rareş Hopincă, și-a proclamat victoria în alegeri. El a declarat, vineri, că a fost finalizată numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2.

INTERVIURILE HotNews.ro