Sari direct la conținut

Cîmpeanu, despre distanțarea de 1 metru în clasele de 30-37 de copii: Dacă cineva va vrea să măsoare dacă e 1 metru sau sunt 98 de centimetri, nu face parte din strategia de abordare a Ministerului Educației

HotNews.ro
Sorin Cimpeanu, Foto: Captura video
Sorin Cimpeanu, Foto: Captura video

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu poate fi schimbată în 3 zile infrastructura școlară din România, dar că mizează pe priceperea directorilor de școli astfel încât să poată fi asigurată distanțarea între copii. „Dacă cineva va vrea să măsoare dacă se respectă distanța de 1 metru sau sunt doar 98 de centimetri, nu face parte din strategia de abordare a Ministerului Educației”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat, într-o conferință de presă cu ministrul Sănătății, cum se va respecta distanța de 1 metru în clasele cu 37 de copii, Sorin Cîmpeanu a afirmat:

  • „Aș vrea să repet cât se poate de clar. Se recomandă distanța minimă de un metru.
  • Dar, având în vedere că nu se poate schimba infrastructura școlară din România pe parcursul a trei zile, mizez pe priceperea managementului din fiecare școală și verificăm, monitorizăm această pricepere pentru a asigura o distanțare maxim posibilă prin reconfigurarea mobilierului, prin toate celelalte măsuri.
  • Nu vor fi clase cu un număr atât de mare de elevi, pentru simplul motiv că există excepțiile de elevi cu vulnerabilități, elevi cu aparținători cu vulnerabilități și elevi cu simptome (n.r. – aceștia vor continua cursurile online).
  • Măsurile pot fi posibile, am verificat, atât cât se poate pentru cele 17.000 de școli din România cu personalitate juridică și structură arondate respectarea acestor condiții. Este posibilă.
  • Dar dacă cineva va vrea să măsoare dacă se respectă distanța de 1 metru sau sunt doar 98 de centimetri, nu face parte din strategia de abordare a Ministerului Educației”.

La rândul său, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că la fel de importantă ca distanțarea este aerisirea claselor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro