Sari direct la conținut

CNA se delimitează de scandalul Gheboasă. Ce spune despre sesizarea făcută la YouTube privind versurile unor melodii trap

HotNews.ro
Sediul CNA, Foto: AGERPRES
Sediul CNA, Foto: AGERPRES

Consililul Național al Audiovizualului nu a discutat în ședințele de marți și miercuri versurile unor melodii trap, așa cum au relatat miercuri mai multe publicații, a transmis instituția.

CNA a reacționat joi după ce mai multe site-uri au scris în ziua anterioară că instituția care veghează audiovizualul românesc a sesizat platforma YouTube privind videoclipurile unor trapperi români, cum ar fi Gheboasă, Nane, Killa Fonic, Șatra Benz, Albert NBN, Amuly, Azteca și Ian, după ce le-ar fi analizat, ajungând la concluzia că nu sunt semnalate corespunzător ca fiind nepotrivite publicului minor.

„Având în vedere informațiile apărute în ultimele 24 de ore în mass-media, conform cărora Consiliul Național al Audiovizualului a analizat recent versurile unor melodii trap și a decis să sesizeze platforma YouTube, instituția noastră face precizarea că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a ședintelor din 08 și 09.08.2023”, a precizat CNA.

Mai multe melodii trap interpretate de mai mulți artiști au fost discutate într-o ședință CNA, dar în urmă cu două luni și jumătate în urmă, înainte de a izbucni scandalul în centrul căruia se află Gheboasă, după interpretarea unor versuri obscene în fața unui public minor la UNTOLD.

„În fapt, speța a fost analizată în data de 24.05.2023, când au fost discutate rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare, ca urmare a unei reclamații din acea perioadă, pentru mai multe melodii care aparțin genului musical trap (Albert Nbn și Nane – Zoro; Albert Nbn – Beto; Nane feat. Amuly, Credit și Solomon – Rotație; Killa Fonic feat. Azteca și Nane – Kpcoca; Amuly – Constant), identificate pe platforma de partajare a materialelor video YouTube. Membrii Consiliului au decis, în ședința din 24.05.2023, să transmită o notificare către Google Ireland Limited, deoarece au constatat că accesul la videoclipurile monitorizate nu este restricționat minorilor, nefiind utilizat niciun instrument de verificare a vârstei utilizatorului”, potrivit CNA.

Consililul Național al Audiovizualului a precizat că demersul din luna mai nu poate fi asimilat unui act de cenzură și nu are nicio legătură cu recentul scandal.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro