Sari direct la conținut

Când începe plata pensiilor majorate în ianuarie 2024

HotNews.ro
Bani la pensie, Foto: © Thodonal | Dreamstime.com
Bani la pensie, Foto: © Thodonal | Dreamstime.com

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că de vineri începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. Cei care încasează pensia pe card vor primi banii „în zilele următoare”.

„Chiar dacă avem în faţă un an electoral deosebit de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România şi românii pe primul loc în toate deciziile noastre. Primul angajament din acest an va fi către pensionari. De mâine va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare”, a declarat premierul Ciolacu.

El a adăugat că este prima majorare a pensiilor din acest an, iar din luna septembrie urmează recalcularea, „care va face dreptate pentru milioane de pensionari”.

Punctul de pensie se majorează la 2.032 lei (de la 1.785 lei în 2023). De asemenea, pensia minimă (sau indemnizația socială pentru pensionari) crește de la 1.125 lei, la 1.281 lei.

Reamintim că de la 1 septembrie pensionarii vor mai avea parte de o mărire după recalcularea pensiilor, conform Legii 360/2023.

Pensiile speciale ale judecătorilor și procurorilor nu se actualizează cu rata medie anuală a inflației în 2024.

Vezi și: 1 ianuarie 2024: Cresc pensiile, alocațiile pentru copii și salariile bugetarilor

Foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro