Sari direct la conținut

Când vine vara în România. Anunțul șefei ANM

HotNews.ro
Vreme frumoasa in parc, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Vreme frumoasa in parc, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Temperaturile vor crește în toată țara, ajungând la aproape 30 de grade în unele zone, după o perioadă în care vremea a fost răcoroasă pentru data din calendar, a declarat șefa ANM, Elena Mateescu.

„De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice”, a precizat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Cod galben și portocaliu de vânt

O avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului este valabilă până vineri seară, în sudul Banatului, al Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde viteza la rafală va atinge 55-65 de kilometri pe oră şi temporar va depăşi 70-80 de kilometri pe oră, conform meteorologilor, scrie News.ro.

Pentru judeţul Caraş-Severin, unde vântul va sufla cu viteze mai mari de 90 de kilometri pe oră, a fost emis Cod portocaliu.

În Banat şi sudul Crişanei, în noaptea de joi spre vineri vor fi averse, în general moderate cantitativ (15…20 l/mp), şi descărcări electrice.

Codul galben este în vigoare în unele zone ale judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea.

Cum va fi vremea în București

În zona municipiului Bucureşti, de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 9.00, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar spre finalul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Vineri, în zona Capitalei vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

Urmează zile cu temperaturi de vară

După această perioadă, temperaturile vor începe să crească, inclusiv în București.

„Din punct de vedere termic, așa cum menționam, de la o zi la alta, începând de la sfârșitul acestei săptămâni, vorbim de valori de temperaturi în creștere. Dacă astăzi contăm pe 15-24 de grade, de sâmbătă deja contăm pe valori de până la 27 de grade, duminică 28 de grade. Şi săptămâna viitoare, vorbim de același ecart care va caracteriza, mai ales în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit inclusiv în Capitală, maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vară”, a mai spus directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro