Sari direct la conținut

Co-fondatorul temutului cartel mexican Sinoa, adus în fața unui tribunal din New York / Prins în urma unei „ambuscade”, „El Mayo” pledează nevinovat

HotNews.ro
Co-fondatorul temutului cartel mexican Sinoa, adus în fața unui tribunal din New York / Prins în urma unei „ambuscade”, „El Mayo” pledează nevinovat
Ismael „El Mayo” Zambada, co-fondator al Cartelului Sinaloa, a fost arestat împreună cu fiul lui El Chapo Guzman, 26 iulie 2024. Sursa foto: La Nacion / Zuma Press / Profimedia

Co-fondatorul cartelului mexican Sinaloa, Ismael Zambada, a apărut vineri în fața unui tribunal din Brooklyn, New York, pledând nevinovat la o serie de acuzații în urma arestării sale în cadrul unei operațiuni dramatice a agenților americani, informează France Presse.

Statul american New York l-a acuzat pe Zambada, care se confruntă cu acuzații și în Texas, de infracțiuni precum conspirație pentru producerea de droguri, precum cocaina și fentanilul, și distribuirea lor la nivel internațional.

În Texas, Zambada, căruia i se spune „El Mayo”, a pledat nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri, spălare de bani și conspirație pentru comiterea unei crime.

Zambada a co-fondat puternicul cartel al drogurilor Sinaloa, alături de Joaquin „El Chapo” Guzman, în anii 1990.

El a reușit să se ascundă de autorități multă vreme, în ciuda unei recompense de 15 milioane de dolari puse pe capul său.

Apoi, aparent din senin, Zambada a fost reținut pe data de 25 iulie împreună cu fiul lui El Chapo, Joaquin Guzman Lopez, după ce au aterizat în Statele Unite cu un avion privat.

„Am fost prins într-o ambuscadă”, a spus Zambada, în vârstă de 76 de ani, într-o declarație dată publicității prin intermediul avocatului său. Conform apărătorului, această declarație urmărește să clarifice zvonurile și dezinformările din jurul prinderii lui Zambada.

Avocatul lui Zambada și ambasadorul SUA în Mexic au declarat anterior că Zambada a fost „răpit” împotriva voinței sale.

Din 2006, peste 450.000 de persoane au fost ucise în Mexic din cauza creșterii violenței, în mare parte legată de traficul de droguri și de grupările criminale.

INTERVIURILE HotNews.ro