Sari direct la conținut

Cod galben de ploi torențiale, joi, în 19 județe / Cod portocaliu pe litoral în noaptea de joi spre vineri

HotNews.ro
Ploaie torențială în România, Foto: Shutterstock
Ploaie torențială în România, Foto: Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă, valabil joi, între orele 10:00 și 23:00, în 19 județe.

În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, sudul Transilvaniei, nordul și estul Munteniei, nord-estul Olteniei, local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 50…60 km/h) și vijelii.

Izolat vor fi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în celelalte zone, notează meteorologii.

Cod portocaliu de ploi torențiale în noaptea de joi spre vineri pe litoral

De asemenea, un cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă va fi valabil de joi, ora 23:00, până vineri, ora 10:00, în județele Constanța și Tulcea, avertizarea fiind una cod portocaliu pentru fâșia litorală a județului Constanța.

În intervalul menționat, în județul Tulcea și zona continentală a județului Constanța, vor fi averse și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

De asemenea, în zona litorală a județului Constanța vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

INTERVIURILE HotNews.ro