Sari direct la conținut

Colentina, povestea unui cartier cu mare noroc de natură, din păcate încă nevalorificată. Unde acum e Parcul Plumbuita, era o mare mlaștină din București

HotNews.ro
Colentina, Foto: B365.ro / Antoaneta Dohotariu
Colentina, Foto: B365.ro / Antoaneta Dohotariu

​Aglomerat, dezvoltat relativ haotic, dar și scump, cu puține locuri de parcare, cartierul Colentina, al cărui nume se pare că parafrazează vechea expresie „colea-n tină”, poartă astăzi amprenta inconfundabilă a arhitecturii socialiste, cu blocuri predominant de 10 etaje.

Lângă această imagine familiară, asezonată după 1989 cu nenumărate stabilimente pentru „păcănele”, se adaugă ansambluri rezidențiale cu blocuri noi – Central Park, Lakeland Residence sau Planorama (nefinalizat).

Înconjurat de Voluntari, Obor, Fundeni și Tei, cartierul Colentina este delimitat spre nord-est de râul Colentina, cu lacurile Tei și Plumbuita, resursă naturală extraordinară, dar nevalorificată la adevăratul ei potențial.

Cu maluri sufocate de gunoaie, râul Colentina și cele 9 lacuri ale sale din nord-estul Bucureștiului așteaptă încă ziua în care vor fi prețuite.

Citește, pe B365.ro, povestea cartierului Colentina, o istorie recuperată cu ajutorul unui interviu cu Alexandru Panaitescu, care locuiește aici de când avea doar două luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro