Sari direct la conținut

Coloane de maşini la ieşirea din ţară spre Bulgaria. La Giurgiu, se așteaptă o oră și jumătate. Aglomerație și la ieșirea spre Ungaria

HotNews.ro
Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, Foto: Shutterstock
Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, Foto: Shutterstock


Una dintre destinațiile românilor în minicavanța de Sf. Maria este Bulgaria. Conform Poliției de Frontieră, cel mai aglomerat punct de frontieră este joi Giurgiu-Ruse, unde șoferii au de așteptat o oră și jumătate ca să iasă din țară.

Amintim că au loc lucrări de reparații pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, lucrări care vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se desfășoară zilnic, timp de 10-12 ore. În perioada reparațiilor, se circulă alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Conform aplicaţiei Trafic on-line, joi după-amiază cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este Giurgiu-Ruse, unde timpul de așteptare este de 90 de minute.

Poliția de Frontieră recomandă și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, după cum urmează:

  • în județul Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
  • în Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
  • în Călărași: PTF Călărași (BAC);
  • în județul Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone. Programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

Conform aplicației online, la această oră la Vama Veche timpul de așteptare este de 30 de minute, la Negru Vodă – 40 de minute, la Dobromir – 40 de minute, la Ostrov – 30 de minute.

Şi la frontiera de vest şoferii care ies spre Ungaria aşteaptă zeci de minute, joi după-amiază.

La Nădlac, Nădlac II, Cenad, Turnu, Valea lui Mihai, Urziceni şi Petea, timpul de aşteptare pentru este de 50 de minute.

INTERVIURILE HotNews.ro