Sari direct la conținut

Comisia juridică discută cu Florian Bodog în spatele ușilor închise / Parchetul a cerut Senatului să aprobe urmărirea penală a fostului ministru

HotNews.ro
Florian Bodog, Foto: Agerpres
Florian Bodog, Foto: Agerpres

Comisia juridică a Senatului discută, la ora transmiterii acestei știri, cu fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, presa neavând acces la audiere. Inițial pe ordinea de zi a ședinței nu apărea acest punct, el fiind adăugat cu puțin timp înaintea începerii reuniunii, transmite Mediafax.

„Scrisoarea si referatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care se solicita formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in dosarul penal nr. 344/P/201”, potrivit ordinii de zi a ședinței Comisiei juridice a Senatului, afișată pe site-ul instituției.

Comisia juridică a Senatului urmează să întocmească un raport, care procedural va fi aprobat de Biroul permanent, iar apoi va intra la votul în plen.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro