Sari direct la conținut

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, ședință pe tema redeschiderii şcolilor

HotNews.ro
Clasa cu distantare intre elevi, Foto: Cecilia Fabiano/ Lapresse/ Profimedia Images
Clasa cu distantare intre elevi, Foto: Cecilia Fabiano/ Lapresse/ Profimedia Images

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti se reuneşte vineri pentru a discuta despre reluarea cursurilor în şcoli.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat, pentru Agerpres, că CMBSU a fost convocat în şedinţă începând cu ora 10.00, pe tema reluării activităţilor didactice în Bucureşti.

Ministerul Educației și cel al Sănătății au finalizat joi seară ordinul comun privind măsurile pentru redeschiderea școlilor, păstrând rata de infectare de 1 la mie ca limită maximă pentru scenariul verde – cea în care elevii de la toate clasele participă fizic la ore. Varianta finală face referire și la elevii care vor putea sta în continuare acasă și învăța online.

  • Se recomandă distanțare de 1 metru între elevi, care vor purta masca în permanență. Preșcolarii nu sunt obligați să poarte mască.
  • Orele de curs în format fizic într-o clasă se suspendă la apariția unui caz de infectare cu SARS-COV2, în cazul grădinițelor și claselor primare, și a două cazuri pentru gimnaziu și liceu.
  • Închiderea întregii școli se decide punctual de către DSP împreuna cu conducerea școlii, dacă apar cazuri în rândul profesorilor.
  • Se pot face teste la cabinete școlare, dacă există acordul scris al părinților.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro