Sari direct la conținut

Concursul copiilor creativi la Muzeul MINA: Desenele realizate de cei mici, premiate de Samsung

Smile Media
Concursul copiilor creativi la Muzeul MINA, Foto: Hotnews
Concursul copiilor creativi la Muzeul MINA, Foto: Hotnews

Aprinde magia sărbătorilor” este cea mai recentă campanie Samsung în cadrul căreia părinții, împreună cu cei mici, sunt așteptați la muzeul MINA să se bucure de spiritul sărbătorilor și să câștige premii. În perioada 5-21 decembrie copiii vor putea crea desene tematice pe tabletele Samsung Galaxy Tab A9, acestea urmând să fie expuse pe un perete interactiv din cadrul muzeului. Numele micuților artiști vor apărea, după ce se semnează pe creații, și pe o steluță din bradul împodobit.

Lumiroom este un spațiu creat de Samsung în cadrul muzeului unde copiii pot desena pe tablete, chiar și după șabloane, fiind încurajați să folosească tematica de Crăciun. Astfel, cei mici pot transpune în desen cele mai frumoase dorințe pentru Moșu’ și cele mai inventive decorațiuni pentru acest sezon de sărbătoare.

Copiii își vor semna creațiile care vor împodobi și mai mult spațiul inedit de la Muzeul MINA. Creațiile celor mici vor putea fi înscrise în concurs și pe site. Opțiunea de a înscrie desenele și online a fost gândită pentru micuții care nu sunt din București și care vor avea la dispoziție aceleași șabloane pe care le au și cei care vor realiza micile opere de artă din cadrul muzeului.

Din momentul în care un desen este înscris, acesta are la dispoziție 3 zile pentru a strânge cât mai multe voturi. Vestea bună este că operele micilor artiști vor putea fi distribuite direct din site, având astfel o vizibilitate mai mare.

Desenele pot fi înscrise până pe 21 decembrie, ora 16:00. Concursul va avea 10 câștigători care vor fi anunțați pe data de 27 decembrie și care se vor bucura de un pachet format dintr-un telefon Galaxy Z Flip5și un smartwatch Galaxy Watch6. Samsung îi va contacta în perioada 28.12.2023-03.01.2024, iar livrarea premiilor va începe pe 4 ianuarie 2024.

Lumiroom mai are o surpriză în perioada sărbătorilor de iarnă: o urnă care se va umple cu jucării. Cum? Samsung va transforma desenele create de copii în jucării reale. Pentru fiecare desen înscris în campanie, se vor colecta jucării în urnă pe toată durata activității. Iar la finalul campaniei jucăriile reale vor fi donate copiilor din medii defavorizate.

Un nou spațiu de explorat la Muzeul MINA

În perioada următoare, vizitatorii muzeului MINA au un spațiu în plus de explorat: o cameră de poveste creată special de Samsung în care participanții se vor putea “teleporta” într-o cabană la munte. Practic, spațiul constă într-un cub care imită interiorul unei cabane magice, unde ferestrele proiectează peisaje feerice de iarnă, cu viscol și ninsoare.

Cubul Samsung conține mai multe elemente menite să încânte atât adulții, cât și copiii:

  • Senzori kinetici care citesc mișcările celor mici și le redau în proiecție sub formă de praf de stele
  • Copiii pot controla tematica și luminile din interiorul cubului, precum și nasul renului, care se înroșește.
  • Atunci când vizitatorii suflă în senzori, vântul de afară se întețește, geamurile îngheață și apare o surpriză: un simpatic urs polar.
  • Pe podeaua cubului există o proiecție de zăpadă interactivă, care reacționează la fiecare mișcare. Astfel, cei mici, dar și cei mari, pot face liniștiți îngerași în „zăpadă” pe jos.

Iar pentru cei pasionați de tehnologie, surprizele nu se opresc aici, cei interesați având ocazia de a testa noile Samsung Galaxy Z Flip5 și Z Fold5.

MINA este primul spaţiu imersiv din România şi cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Desfășurat pe o suprafață de 2500 metri pătrați, spațiul cuprinde mai multe zone dedicate atât adulților, cât și copiilor.(Sursa: https://www.agerpres.ro/comunicate/2023/08/23/retransmitere-comunicat-de-presa-mina-museum-of-immersive-new-art–1157520)

Secțiunile principale de care s-au bucurat cei care au trecut pragul MINA până acum sunt: spațiul imersiv cu proiecții 360, secțiunea MINA Kids, dedicat exclusiv instalațiilor educative și interactive pentru cei mici, precum și o zonă de lounge.

La inaugurare, muzeul MINA a lansat și 2 spectacole imersive: Gustav Klimt. The Immersive Show şi Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei.

Program MINA

  • Luni și marți – închis
  • Miercuri -Vineri:11:30 – 20:30
  • Sâmbăta-Duminica – 10:00 – 20:30

Mai multe detalii despre MINA, Muzeul Imersiv al Noilor Arte puteți găsi aici:https://www.minamuseum.com/

Articol susținut de Samsung

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro