Constantin Toma (PSD): „Lucian Romaşcanu, după ce a bulversat moda pentru bărbaţi în Buzău, respectiv să porţi cercel cu diamant în ureche şi să nu porţi şosete, a bulversat şi partidul”

Primarul social-democrat al municipiului Buzău, Constantin Toma, l-a criticat pe Lucian Romașcanu, duminică, și susține că fostul lider al filialei județene a PSD „nu a făcut nimic pentru județul Buzău”, transmite News.ro.
„Domnul Lucian Romaşcanu, după ce a bulversat moda pentru bărbaţi în Buzău, respectiv să porţi cercel cu diamant în ureche şi să nu porţi şosete, a bulversat şi partidul! Probabil că îşi doreşte ca înainte să plece la Luxemburg pe o groază de bani pentru o mulţime de ani să lase ceva în urmă, adică: nimic. Nu a făcut nimic pentru judeţul Buzău şi mai lasă şi o situaţie foarte complicată atât politic, cât şi administrativ”, a declarat Constantin Toma, duminică, la ieşirea de la secţia de votare.
Constantin Toma a criticat conducerea PSD după primul tur al alegerilor prezidențiale și a spus că a fost „dezamăgit” de Marcel Ciolacu.
Deciziile majore pentru viitorul PSD vor fi luate la sfârșitul săptămânii viitoare la Sâmbăta de Sus, la poalele munților Făgăraș. Prima mișcare importantă o reprezintă demisia lui Paul Stănescu, secretar general al PSD, susțin surse din partid. Acest pas are ca obiectiv un efect de domino care să conducă și la demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte.
Lucian Romașcanu și-a anunțat demisia din PSD
Lucian Romașcanu, la acel moment purtător de cuvânt al PSD și lider al filialei județene din Buzău, a anunțat în 6 mai că demisionează din toate funcțiile politice și administrative pe care le are și că se „retrage total din viața politică”, în contextul în care va prelua în curând „o demnitate care presupune maximă integritate și o independență politică”.
Începând din luna iulie, el va deveni membru al Curţii de Conturi Europene.
Parlamentul European (PE), reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a fost de acord, pe data de 1 aprilie, cu numirea lui Lucian Romașcanu ca membru al Curții de Conturi Europene (CCE) din partea României, potrivit unui comunicat transmis de Parlamentul European.
Pentru numirea sa au votat 437 de eurodeputați, în timp ce 128 au votat împotrivă, iar 92 s-au abținut. Decizia finală va fi luată de statele membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului. Avizul Parlamentului European este consultativ, însă în trecut au existat candidați care s-au retras după un vot negativ din partea instituției.