Sari direct la conținut

Construirea fără autorizație a două imobile în Parcul Herăstrău: Trei firme sunt urmărite penal

HotNews.ro
Cladiri Herastrau 2 - ecluză 2, Foto: Hotnews
Cladiri Herastrau 2 - ecluză 2, Foto: Hotnews

Trei firme sunt urmărite penal în dosarul vizând două imobile ridicate fără autorizație în Parcul Herăstrău, iar procurorii au dispus oprirea lucrărilor. HotNews.ro a semnalat, în februarie, că două localuri au fost ridicate în ultimele luni în Parcul Herăstrău, chiar lângă ecluză, fără a exista autorizație.

Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a anunțat într-un comunicat de presă că sunt urmărite penal trei firme, pentru infracțiunile de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare de lucrări de construire.

Conform procurorilor, începând din martie ar fi fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în Parcul Regele Mihai 1 Herăstrău din Bucureşti, şoseaua Nordului nr. 1, Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 mp şi patru construcţii.

Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost făcute de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale, spun procurorii.

Potrivit Parchetului, terenul şi cele patru construcţii ar fi făcut obiectul unor contracte de închiriere şi de asociere în participaţiune încheiate între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cele două societăţi comerciale, în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică şi se află într-o zonă protejată construită cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural.

În acest dosar, au fost făcute miercuri trei percheziţii la sediile celor trei firme, iar prin ordonanţa procurorului s-a dispus oprirea temporară a lucrărilor.

HotNews.ro semnala, în februarie, că au fost făcute fără autorizație. Urmează să fie pusă în aplicare o ordonanță a procurorilor de oprire a lucrărilor.

Potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, clădirile noi/extinderi au fost făcute fără autorizație, beneficiare fiind două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții. Prima dintre ele îl are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului. Cealaltă firmă este deținută de un offshore din Cipru. Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis HotNews.ro că proprietarii au fost somați să demoleze construcțiile, dar nu s-au conformat și au fost sesizați procurorii. Și mai interesant este că o parte din terenul pe care s-a construit aparține orașului, fiind în administrarea ALPAB.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro