Sari direct la conținut

Controversata pugilistă Imane Khelif a învins-o pe unguroaica Luca Anna Hamori şi a asigurat o medalie olimpică Algeriei

HotNews.ro
Pugilista Imane Khelif, din Algeria, sărbătorește după ce a învins-o pe Anna Hamori, din Ungaria, în meciul de box feminin din sferturile de finală la Jocurile Olimpice de vară din 2024. Foto: John Locher / AP / Profimedia
Pugilista Imane Khelif, din Algeria. Foto: John Locher / AP / Profimedia

Pugilista algeriană Imane Khelif, aflată în mijlocul unei controverse de gen la JO 2024 de la Paris, a învins-o sâmbătă pe unguroaica Luca Anna Hamori în sferturile de finală ale categoriei welter, şi a asigurat ţării sale o medalie olimpică, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Khelif a avut un început de meci bun împotriva lui Hamori, lovind-o cu serii bine ţintite, câştigând lejer primele două runde, chiar dacă şi unguroaica a reuşit câteva lovituri puternice.

În runda finală, sportiva africană nu s-a mai întrebuinţat aşa mult şi a câştigat cu un scor mai strâns.

Cele două pugiliste s-au îmbrăţişat după gongul final.

Khelif şi taiwaneza Lin Yu-ting sunt ţinta unor critici virulente, fiind acuzate că au nivelul de testosteron mult peste limita admisă la femei, însă CIO le-a permis să concureze.

Vineri, Federaţia ungară de box s-a adresat CIO pentru a obiecta cu privire la participarea lui Khelif la turneu.

Khelif a câştigat meciul din optimile de finală în 46 de secunde, joi, după ce adversara ei italiană Angela Carini a abandonat în urma unei lovituri puternice primită în figură.

INTERVIURILE HotNews.ro