Sari direct la conținut

Cozi pe mai mulți kilometri la vama Nădlac II, șoferii așteaptă 4 ore ca să iasă din țară

HotNews.ro
Aglomeratie la Vama Nadlac, Foto: Captura YouTube
Aglomeratie la Vama Nadlac, Foto: Captura YouTube

O coloană de mașini care se întinde pe mai mulți kilometri s-a format, sâmbătă, la vama Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, unde se așteaptă patru ore pentru control, pentru că mulți români se întorc la muncă în străinătate după concediu, transmite Mediafax.

Potrivit aplicației online de monitorizare a traficului la graniță, dezvoltată de Poliția de Frontieră, timpii de așteptare la vama Nădlac II, din județul Arad, au crescut, sâmbătă, la 240 de minute, pe sensul de ieșire din țară. Astfel, s-a format o coloană de mașini care se întinde pe mai mulți kilometri.

De asemenea, și la vama Nădlac I, șoferii de mașini așteaptă 60 de minute pentru a li se verifica documentele, iar la vama Turnu – 50 de minute.

Conform reprezentanților Poliției de Frontieră Arad, la vama Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară sunt deschise șapte artere, la Nădlac I se lucrează pe cinci artere, iar la Turnu sunt două.

Principalul motiv pentru care vămile din vestul țării au devenit aglomerate, în acest sfârșit de săptămână, este faptul că mulți români se întorc la muncă în străinătate după concediul petrecut în România, în luna august.

“În ultimele 24 de ore, peste 7.750 de autovehicule și peste 34.000 de persoane au tranzitat vama Nădlac II, vorbim strict pe sensul de ieșire din țară. Poliția de Frontieră recomandă verificarea timpilor de așteptare pe aplicația online, de pe site-ul poliției de frontieră, și folosirea punctelor alternative de trecere în zonă, pentru a evita aglomerația”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Matei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro