Sari direct la conținut

Crimă misterioasă: un politician cunoscut pentru petrecerile extravagante şi prietenia cu superstarurile de la Bollywood, împuşcat mortal în Mumbai

HotNews.ro
Crimă misterioasă: un politician cunoscut pentru petrecerile extravagante şi prietenia cu superstarurile de la Bollywood, împuşcat mortal în Mumbai
Baba Siddique. Sursă foto: Hindustan Times / imago stock&people / Profimedia

Indivizi înarmaţi au deschis focul la Mumbai, capitala comercială a Indiei, asupra unui important politician local, Baba Siddique, în vârstă de 66 de ani, în apropierea biroului fiului său, şi el implicat în politică, relatează BBC și News.ro.

Siddique, fost ministru local, era o figură importantă în politica statului Maharashtra, care urmează să aibă alegeri legislative luna viitoare.

În februarie, el a părăsit Congresul, principalul partid de opoziţie din India, şi s-a alăturat Partidului Congresului Naţional (NCP), un partid regional independent, care face parte din coaliţia de guvernare a BJP, partidul premierului Narendra Modi.

Siddique era cunoscut pentru petrecerile somptuoase şi pentru legăturile sale strânse cu superstarurile de la Bollywood.

Motivul crimei nu este cunoscut

Indivizii au deschis focul și l-au împușcat mortal pe politicianul indian în condiţii de securitate ridicată, pentru că în Mumbai se desfăşoară un important festival hindus.

Ajit Pawar, ministrul-şef adjunct îm Maharashtra, care face parte din acelaşi partid ca Siddique, s-a declarat şocat de „atacul laş”.

Partidele de opoziţie au criticat guvernul, afirmând că a existat o deficienţă majoră în materie de securitate.

Guvernul statului a promis o anchetă amănunţită.

Deşi doi suspecţi au fost reţinuţi, motivul acestei crime nu este clar. Poliţia caută un al treilea suspect.

Ce spun suspecții reținuți

Potrivit presei, suspecţii ar fi declarat că fac parte dintr-o bandă condusă de cunoscutul infractor Lawrence Bishnoi.

Acesta ispăşeşte în prezent o pedeapsă cu închisoarea pentru implicarea sa în mai multe cazuri de crimă foarte mediatizate, inclusiv uciderea rapperului indian Sidhu Moose Wala în 2022.

Împuşcăturile au avut loc la câteva săptămâni după ce echipa de securitate a lui Siddique fusese consolidată în urma unor ameninţări cu moartea.

INTERVIURILE HotNews.ro