Sari direct la conținut

Crin Antonescu, despre declaratiile lui Mirel Palada la adresa lui Basescu: Mai bine nu comentez eu, ca cine stie ce sondaj mai apare, am vreo 3% acolo

HotNews.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca afirmatiile publice facute de purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, in ceea ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu sunt „de necomentat”, afirmand ironic ca trebuie sa fie precaut pentru situatia in care mai apare vreun sondaj.

Antonescu a fost intrebat cum vede declaratiile publice facute duminica de consilierul premierului, Mirel Palada, in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, relateaza Mediafax.

„In principiu de necomentat… Si mai bine nu comentez eu, ca cine stie ce sondaj mai apare, am vreo 3% acolo. Ia sa fiu eu precaut”, a afirmat ironic liderul PNL.

„De necomentat”, a completat Antonescu.

Consilierul premierului pentru strategii guvernamentale, Mirel Palada, a afirmat pe Facebook, dupa declaratiile de duminica ale presedintelui Traian Basescu, ca seful statului a fost „matrafoxat” si si-a facut curaj „cu cincizeci de cinci sute”, adaugand ca Basescu e beat „nu numai de putere” si ca „alcoolul dicteaza”.

„Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent si matrafoxat. In disperarea sa, ca un lame duck pe cale sa termine sceneta, si-a facut curaj cu inca cincizeci de cinci sute si a iesit sa acopere spatiul mediatic. „Garcon! Inca un carton la domnu’, sa mai citesc aici la ziaristii care nu au economisti in redactii”. Cu mare parere de rau, cineva trebuie sa constate ca regele e gol. Pardon, ca presedintele e beat. Nu numai de putere. In seara asta, Presedintele Romaniei se incurca in asemenea hal in limba incat concluzia e indubitabila: ii e frica. Si pentru a-si invinge frica, si pentru a incerca sa acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, inca un carton la domnu’. Isi face curaj sa respinga bugetul Romaniei, sa blocheze o tara intreaga. Garcon, inca un carton la domnu’. Alcoolul dicteaza: Dupa dinsul, potopul! Stai, ca-l trimite si la Curtea Constitutionala. Nici n-a asteptat sa vina concluzia de la Parlament ca stie deja ca se va pune contra pana la capat. Garcon, inca un buget la domnu’…”, a afirmat Palada, intr-o postare pe Facebook.

Ulterior, consilierul a mai afirmat la Romania TV, ca presedintelui i se impleticea limba si nu prea era coerent, deoarece „era obosit” si, probabil, nu putea sa gandeasca economic limpede, adaugand insa ca presedintele este iresponsabil si incearca sa ascunda un scandal in care a intrat ca intr-o mlastina si din care nu mai stie cum sa iasa decat distrugand.

Dupa ce in emisiunea TV i s-a atras atentia ca este reprezentant al Guvernului si nu un om politic si ca poate a vrut sa spuna ca declaratiile presedintelui sunt iresponsabile, nu persoana in sine, Palada a afirmat ca „este un izomorfism acolo, este o echivalenta”.

Dupa ce i s-a explicat din nou ca diferenta este aceea ca o persoana normala poate face o declaratie iresponsabila, consilierul guvernamental a afirmat: „Bine, atunci, pentru asemenea nuante semantice si lingvistice, sa spunem ca presedintele a facut afirmatii iresponsabile”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro