Sari direct la conținut

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: Nu vom renunța la iluminatul festiv / Vom folosi ornamentele pe care le avem deja pe stoc

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: Nu vom renunța la 
iluminatul festiv / Vom folosi ornamentele pe care le avem deja pe stoc

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a anunțat pe pagina de Facebook că nu va renunța la iluminatul festiv și va monta luminițele și ornamentele pe care Primăria le are, fără a face achiziții noi. ”Nu-i putem priva de magia sărbătorilor pe locuitorii din Sectorul 5. Nu putem să le furăm copiilor Crăciunul”, a spus acesta.

”Nu vom renunța la iluminatul festiv, pentru că reprezintă o bucurie pentru locuitorii din sector, în special pentru copii. Nu-i putem priva de magia sărbătorilor pe locuitorii din Sectorul 5. Nu putem să le furăm copiilor Crăciunul. Vă pot spune că vom folosi luminițele și ornamentele pe care le avem deja pe stoc, iar montarea acestora se va realiza în regie proprie. Nu vom face nicio achiziție nouă anul acesta, ne vom descurca cu ce avem. Este importantă atmosfera de sărbătoare, având în vedere că oamenii oricum trec printr-o perioadă grea din cauza pandemiei de COVID-19. Vom folosi ornamentele și luminițele atât în centru, dar și pe străduțele din cartiere”, a scris Piedone pe pagina de Facebook.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat zilele trecute că în loc să dea 500.000 de euro pe luminițele de Crăciun preferă să asfalteze o stradă sau să construiască o grădiniță.

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că vi-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună. Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru. Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. L-a asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar (!!) pentru Parcul Drumul Taberei”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul Sectorului 6 spune că deși știe că poate fi o decizie nepopulară, se gândește că ar putea face o grădiniță sau o creșă de banii aceștia. În plus, subliniază Ciucu, luminițele ar fi ca cele de anul trecut care sunt ”cam de prost gust”.

”Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități. Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus”, a adăugat edilul, care promite totuși ca la anul să se ocupe și de acest segment și să ”avem iluminat festiv de calitate la un preț corect”.

”Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, încheie Ciucu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro