Sari direct la conținut

Cristian Popescu Piedone, primul pe listele PSD la Senat, la Giurgiu, deși în vară a refuzat să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei în favoarea lui Firea

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul încă în funcție Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei din partea partidului fondat de Dan Voiculescu, va deschide lista PSD la Senat în județul Giurgiu la alegerile din această toamnă, au declarat pentru G4Media surse politice.

PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, ar fi primit cinci locuri pe listele PSD, din 19 câte ar fi solicitat inițial, au mai precizat sursele citate. Printre cei care vor fi pe listă se numără Grațiela Gavrilescu și Bogdan Ciucă.

Și în legislatura trecută, partidul fondat de Dan Voiculescu a avut cinci parlamentari. PUSL are un scor irelevant în sondajele de opinie și din acest motiv are nevoie de locuri pe listele PSD pentru a intra în Parlament, scrie G4Media. De regulă, aceste negocieri implică susținerea mediatică a trustului fondat de Dan Voiculescu pentru PSD și candidatul la prezidențiale, Marcel Ciolacu.

La alegerile din 9 iunie pentru Primăria Capitalei, câștigate de Nicușor Dan, Piedone a luat 15% din voturi, după ce a refuzat să se retragă din cursă în favoarea Gabrielei Firea, în ciuda apelurilor unor lideri PSD.

Într-un mesaj postat în august pe Facebook, în care anunța că „mai e puțin” și îi predă fiului său, Vlad Popescu Piedone, biroul de primar al sectorului 5, Piedone susținea că va fi primarul Capitalei peste 4 ani. El a mai susținut, de asemenea, că va candida la alegerile parlamentare, semnând mesajul de pe Facebook: „Cu respect pentru românii buni, viitorul senator Piedone”.

INTERVIURILE HotNews.ro