Sari direct la conținut

Cum completezi Declarația unică 2024 dacă ai estimat bine încadrarea în plafoane anul trecut, dar singura diferență este la impozitul pe venit (FOTO)

HotNews.ro
Declaratia unica 2024 - formular 212, Foto: ANAF
Declaratia unica 2024 - formular 212, Foto: ANAF

Ai venituri din activități independente – PFA, iar anul trecut ai completat bine încadrarea în plafoanele pentru CAS și CASS, dar venitul este diferit, mai mare sau mai mic. În acest caz nu trebuie să completezi toate toate rubricile în Declarația unică 2024. Nu uitați: termenul limită este 27 mai atât pentru depunere, cât și pentru plată. Deja ANAF a trimis în SPV informări cu privire la Declarația unică.

Astfel, vei bifa doar secțiunea I.1.1 și I.1.4 și apoi sari la secțiunile respective.

De exemplu, presupunem că veniturile sunt în sistem real și au fost între 12 și 24 de salarii minime pentru plafoanele de CAS și CASS. Astfel, un exemplu de completare este precum în pozele de mai jos.

Evident, dacă activitatea ca PFA o continuați și în 2024, va trebui să faceți același lucru ca anul trecut, adică să completați partea legată de estimări, adică Capitolul II. Vedeți că la CASS nu mai există plafon, așa că în acel caz la II.2.2 veți completa primul câmp și vi se va calcula automat suma de plată.

Pentru mai multe moduri de completare a Declarației unice 2024, HotNews.ro a realizat un Ghid Video cu ajutorul consultantului fiscal Cornel Grama. Aveți și alte exemple, chiar cazuri în care estimările cu privire la plafoane sunt diferite. Acolo aflați și motivele pentru care trebuie să bifați și să completați anumite secțiuni.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro