Cum recunoști o cafea Arabica de calitate. Descoperă câteva dintre secretele cultivatorilor din Brazilia
Espresso, cappuccino, latte sau flat white, varietatea băuturilor pe bază de cafea este atât de mare încât chiar și cele mai pretențioase persoane pot găsi o variantă pe gustul lor. Dincolo de nenumăratele ingrediente care pot fi adăugate în cafea, totul pleacă de la calitatea boabelor din care este preparată. Cafeaua Arabica, de exemplu, este considerată una premium și e preferata multora, cunoscători sau nu. Tu știi să o recunoști?
Aproximativ 75% din producția mondială de cafea este reprezentată de Arabica, Brazilia fiind principalul producător al acestui tip.
Dulce, cu o aromă bogată, dar blândă și complexă, Arabica are un conținut de cofeină mai scăzut decât alte tipuri cafea, ceea ce îi oferă un gust fin și plăcut. Notele sale de ciocolată și fructe o fac să fie extrem de versatilă și deci o alegere populară în rândul băutorilor de cafea.
Cum se obține cafeaua de calitate
Însă drumul de la plantă până la ceașca ta este unul lung, care necesită multă răbdare și grijă. Cum niciun rezultat bun nu se obține fără efort, plantele care produc cafeaua Arabica pot fi cultivate doar în anumite condiții pentru ca boabele recoltate să fie de calitate. Aceste plante preferă altitudinile mari, de până la 2.000 de metri, și clima subtropicală, iar pentru a înflori au nevoie de o anumită cantitate de apă, de un sol bogat și un echilibru între soare și umbră. Durează apoi trei, până la patru ani pentru ca planta Arabica să producă fructe.
Dacă ajungi vreodată pe o plantație de cafea și vrei să recunoști boabele 100% Arabica, trebuie să știi că ele sunt ovale, iar, prin prăjire, dezvoltă o crăpătură neuniformă, asemănătoare literei S.
Cafeaua braziliană veritabilă, în drumul tău
Acum că știi deja câteva dintre secretele cultivatorilor, află că te poți bucura de o cafea din boabe 100% Arabica, de cea mai bună calitate, în orice stație OMV din țară. Trebuie doar să comanzi noul sortiment VIVA Single Origin Brazil, obținut din boabe uscate natural sub soarele brazilian, pentru a-și păstra aroma și savoarea.
Recoltate din regiunea Minas Gerais,din plantația familiei Peixoto, care cultivă cafea din generație în generație, de peste 100 de ani, aceste boabe dau cafelei tale VIVA Single Origin Brazil un gust bogat și dulce, cu aciditate citrică scăzută spre medie și cu note de cacao cremoasă, alune și caramel fin.
Noua cafea este un produs Direct Trade, existând o relație directă și transparentă cu fermierii, care își pot mări veniturile cu până la 50%, ceea ce asigură plata corectă a muncii lor și îmbunătățește calitatea produsului.
Ție nu-ți rămâne decât să te oprești în prima stație OMV care îți apare în cale și să alegi cafeaua braziliană care îți va încălzi sufletul în fiecare dimineață.
Articol susținut de OMV