Sari direct la conținut

„Cuptorul din salon”. Pacienții de la Spitalul din Câmpina stau fără aer condiționat, din cauza unui conflict între primărie și o firmă de construcții

HotNews.ro
„Cuptorul din salon”. Pacienții de la Spitalul din Câmpina stau fără aer condiționat, din cauza unui conflict între primărie și o firmă de construcții
Personal medical de la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Sfantul Pantelimon din Bucuresti / Sursă foto: AGERPRES

Pacienții de la Spitalul Municipal Câmpina nu au aer condiționat în saloane, în plin val de caniculă extremă, din cauza unui litigiu financiar între primărie și firma care trebuia să instaleze un nou sistem de climatizare, scrie publicația locală oglindadeazi.ro. Managerul spitalului, Marius Niculescu, spune că a cerut rezolvarea situației atât autorităților locale, cât și firmei, însă nu a primit niciun răspuns. 

Spitalul din Câmpina a intrat într-un program de „creștere a eficienței energetice”, finanțat din fonduri europene, contract obținut de firma SC Just Civil Engineering SRL. Compania trebuia să pună în funcțiune un nou sistem de climatizare pentru spital, însă lucrările sunt sistate de trei luni.

„Lucrările de execuție sunt în acest moment sistate începând cu 22.05.2024 deoarece Primăria Municipiului Câmpina nu face demersurile necesare încheierii unui act adițional de contract, act adițional ce trebuia încheiat încă din decembrie 2023 și care ne privează de dreptul de a ne încasa sume certe din situația de lucrări din 8.12.2023; până la clarificarea situației dintre noi și Primăria Municipiului Câmpina nu mai putem avansa cheltuieli noi pentru acest proiect”, se arată într-o informare primită de managerul spitalului din partea firmei, conform oglindadeazi.ro. 

Managerul spitalului spune că a încercat să compenseze lipsa aerului condiționat cu dozatoare de apă, însă „fără un rezultat real pentru combaterea efectelor generate de caniculă”. 

„Nu mai rezistă în cuptorul din salon”

Aparținătorii persoanelor internate la Spitalul Municipal Câmpina spun că situația este revoltătoare, pentru că aerul din saloane ajunge să fie unul înăbușitor. 

„De câteva zile, merg în vizită la mama, internată pentru o problemă la plămâni și îmi spune de fiecare dată că nu mai rezistă în cuptorul din salon. I-am întrebat pe cei de acolo ce se întâmplă și mi s-a răspuns că vechile aparate de aer condiționat au fost demontate în vederea punerii în funcțiune a unei noi instalații, numai că Primăria Câmpina a stopat finanțarea lucrărilor. Este inadmisibil, o bătaie de joc la adresa noastră a tuturor care îi plătim pe acești indivizi iresponsabili”, a spus pentru sursa citată anterior o aparținătoare. 

Primăria spune că a notificat constructorul să pună în funcțiune „în regim de urgență” sistemul de climatizare

Reprezentantul firmei care trebuia să pună în funcțiune noul sistem de climatizare a refuzat să discute cu jurnaliștii de la oglindadeazi.ro despre situația de la spital.

Pe de altă parte, oficiali ai primăriei au transmis că au cerut constructorului să pună în funcțiune cât mai repede sistemul de climatizare pentru saloanele spitalului.

Presa locală scrie că litigiul financiar este departe de a fi rezolvat, pentru că firma care execută lucrările nu s-a încadrat în data limită a contractului, iar tot ce s-a executat în 2024 trebuie plătit din bugetul local.

Just Civil Engineering este o firmă din Ploiești, înființată în august 2019, a cărei cifră de afaceri a crescut, în numai patru ani, de la 372.258 lei, în 2019, la 15.626.894 lei în anul 2023. 

Firma nu este la primul contract obținut prin licitație publică cu Primăria Câmpina, mai scrie publicația oglindadeazi.ro. 

INTERVIURILE HotNews.ro