Sari direct la conținut

Curtea de Apel Iași redeschide dosarul unui procuror acuzat de viol. Cazul fusese clasat acum cinci ani

HotNews.ro
Instanta, Foto: Maren Winter | Dreamstime.com
Instanta, Foto: Maren Winter | Dreamstime.com

Cutrea de Apel Iași a redeschis urmărirea penală în cazul procurorului Bosînceanu Constantin Daniel, care a fost acuzat de viol, însă cazul a fost clasat în urmă cu cinci ani.

Potrivit minutei instanței, redeschiderea a fost decisă după sesizarea Parchetului General.

„Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție şi, în consecinţă: În temeiul art. 335 alin. (4) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia soluției de infirmare cuprinsă în Ordonanţa nr. 1557/C/2023 din 30.08.2023 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care s-a infirmat în parte Ordonanţa din data de 19.10.2018, dispusă în dosarul nr. 66/P/2018 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, cu privire la soluția de clasare în ceea ce privește infracțiunea de viol prevăzută de art. 218 alin. (1) și alin. (3) lit. c) din Codul penal. Confirmă redeschiderea urmării penale în ceea ce privește infracțiunea de viol prevăzută de art. 218 alin. (1) și alin. (3) lit. c) din Codul penal în dosarul nr. 66/P/2018 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi”, se arată în decizie.

Bosînceanu este șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, județul Iași.

Potrivit dezvaluirea.ro, în februarie 2018, o fată de 16 ani, însoțită de părinții săi, a mers la Parchet pentru a reclama că ar fi fost violată de procuror, cu care familia era în relații de rudenie, botezându-le un copil. Potrivit tatălui fetei, procurorul ar fi încercat să-i convingă să nu depună plângerea, smulgând-o din mâna tinerei care l-a acuzat că a lăsat-o însărcinată și a dus-o forțat să facă avort.

Plângerea fetei a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu numărul 999/VIII/1/2018 și a fost declinată imediat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași deoarece învinuitul avea calitatea de magistrat. Ulterior cazul a fost clasat.

Foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro