Sari direct la conținut

Cutremur de 4,5 grade în județul Buzău. Este cel mai puternic seism din acest an

HotNews.ro
Cutremur, Foto: INFP
Cutremur, Foto: INFP

​​Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs marți, la ora 14.55, în județul Buzău. Este cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an în România. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea de 4,5 grade și s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri.

UPDATE 15.20 Până la această oră, nu s-au înregistrat apeluri pe 112 sau alte informații privind posibile pagube, în urma cutremurului, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De asemenea, ISU București Ilfov a anunțat că efectuează o verificare a integrității cladirilor din zona Centrului Istoric din Capitală.

––

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea urmatoarelor orașe: Nehoiu (12km), Întorsura Buzăului (30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte (44km) și Slănic (47km).

Acesta este cel mai puternic seism din 2019, după cel înregistrat în luna ianuarie, de 4,4 grade.

Un alt cutremur semnificativ, de magnitudine 4 pe scara Richter, a avut loc vineri dimineață, în zona seismică Vrancea. Cutremurul de acum patru zile s-a produs la ora 10.00, la o adâncime de 133 de kilometri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro