Sari direct la conținut

Dăncilă a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat ai ALDE

HotNews.ro
Dăncilă a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat ai ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat ai ALDE, potrivit unor hotărâri publicate în Monitorul Oficial. Printre aceștia se numără și Andreea Lambru, secretarul adjunct al Guvernului. Deciziile vin la aproape trei săptămâni de când ALDE a ieșit de la guvernare.

Doar trei dintre secretarii de stat ai ALDE au fost eliberați din funcție de către prim-ministru fără să solicite acest lucru, scrie Mediafax. Aceștia sunt Maria Magdalena Grigore, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Dănuți Măcuță, secretar de stat la Ministerul Cercetării și Inovării și Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Alți șase secretari de stat, printre care și Andreea Lambru, secretar adjunct al Guvernului, au fost eliberați din funcțiile pe care le dețineau în Executiv, la cerere. Prin urmare, Eleodor-Mihai Mandreș a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor, Ionel Muscalu din cea de secretar de stat la Ministerul Muncii, Iulian Octavian Stana din cea de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Tot la solicitarea lor au fost eliberați din posturi și Adrian Vlad Chiotan din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități și Petre Ionel din cea de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Pe 26 august, ALDE a decis în forurile statutare ieșirea de la guvernare și formarea unei alianțe electorale cu Pro România pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Cei trei miniștri ai ALDE au demisionat a doua zi din Guvern. Ulterior Viorica Dăncilă a propus alți trei membri ai ALDE la portofoliile Mediu – Grațiela Gavrilescu, Energie – Ion Cupă și Relația cu Parlamentul – Alexandru Băișanu. Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Citițiși Demisiile secretarilor de stat de la ALDE au început să apară în Monitorul Oficial

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro