Sari direct la conținut

Datorie „patriotică și civică” în republica Bașkortostan: Autoritățile locale se laudă că un rus care are 29 de copii s-a înrolat pentru a lupta în Ucraina

HotNews.ro
Datorie „patriotică și civică” în republica Bașkortostan: Autoritățile locale se laudă că un rus care are 29 de copii s-a înrolat pentru a lupta în Ucraina
Fotografie ilustrativă, preluată dintr-o înregistrare video publicată de Ministerul rus al Apărării pe 13 septembrie 2024: un soldat trage cu un obuzier Msta-B spre o poziție ucraineană în zona de frontieră ruso-ucraineană din regiunea Kursk, Rusia. Sursa foto: Rusian Defense Ministry Press Se / AP / Profimedia

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, care are 29 de copii în total – atât biologici, cât și adoptați – a semnat un contract militar pentru a lupta în Ucraina, a declarat marți un oficial local, în contextul în care autoritățile regionale din Rusia își dublează eforturile de a recruta soldați pentru război, scrie The Moscow Times.

Vakhid Valiyev, care este din republica Bașkortostan, a spus că decizia de a se înrola „nu a fost ușoară pentru numeroasa lui familie, dar a făcut-o dintr-un sentiment de patriotism și datorie civică”, potrivit Annei Karabanova, care conduce districtul Blagoveshchensk.

„Doi dintre fiii noștri servesc în operațiunea militară specială. Nu am dreptul să nu ajut”, l-a citat Karabanova pe bărbat, folosind termenul preferat de Kremlin pentru invadarea Ucrainei.

În timp ce alte detalii despre contractul militar al lui Valiyev nu au fost dezvăluite, Karabanova a lăudat familia bărbatului ca fiind „exemplară”, pentru participarea membrilor ei la proiecte comunitare locale.

Decizia lui Valiyev de a se înrola în armata rusă vine pe fondul eforturilor autorităților de a stimula recrutarea, regiunile oferind acum sume mai mari pentru contractele militare.

Republica Bașkortostan oferă soldaților un bonus unic, la înrolare, în valoare 505.000 de ruble (5.500 de dolari), pe lângă plățile pe care le face guvernul federal de la Moscova.

Bașkortostan are cel mai mare număr confirmat de militari ruși morți în Ucraina, 2.705 soldați din regiune fiind până acum uciși în război, potrivit datelor serviciului în limba rusă al BBC și ale publicației independente Mediazona.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro