Sari direct la conținut

De ce a renunțat Moscova la „Olimpiada războiului” în 2023. Până acum, Jocurile Internaționale ale Armatei se țineau anual

HotNews.ro
Tanc rusesc distrus, expus la Kiev, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Tanc rusesc distrus, expus la Kiev, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Decizia Rusiei de săptămâna trecută de a anula „Olimpiada războiului” care se ținea anual din 2015 încoace ar putea fi legată de lipsa de tancuri care au fost „măcinate” în cadrul ostilităților din Ucraina, sugerează Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de vineri.

„Săptămâna trecută, presa rusă a relatat că Jocurile Internaționale ale Armatei nu vor avea loc în 2023″, a declarat vineri ministerul în ultima sa evaluare a conflictului din Ucraina.

Prezentate ca fiind „Jocurile Olimpice de război”, acestea au „simbolizat încercarea Rusiei de a pune armata în centrul culturii populare”, potrivit serviciilor militare secrete britanice.

Ministerul rus al Apărării organizează anual Jocurile Internaționale ale Armatei începând cu anul 2015.

De obicei, implică mai multe țări care participă la o serie de competiții.

Agenția de știri de stat rusă TASS a relatat pe 18 aprilie, citând surse anonime, că jocurile vor avea loc acum o dată la doi ani. Următorul eveniment va avea loc, așadar, în 2024.

Decizia de a anula jocurile armatei din acest an a fost luată la începutul lunii aprilie, potrivit unei alte surse TASS.

Câte tancuri a pierdut Rusia de la începutul războiului

Autoritățile ruse nu au comentat încă informațiile potrivit cărora jocurile din acest an au fost anulate.

Ministerul britanic al Apărării crede că Rusia a anulat jocurile „în principal pentru că este îngrijorată că evenimentul ar fi văzut ca fiind frivol pe timp de război”.

Bloggerii naționaliști ruși, inclusiv fostul ofițer de informații Igor Ghirkin, au criticat cu înverșunare Ministerul rus al Apărării pentru că „Olimpiada războiului” a fost organizată în 2022.

Armata ucraineană susține că Rusia a pierdut pe front de la începutul invaziei peste 3.690 de tancuri și aproximativ 7.200 de vehicule blindate de luptă.

Urmărește ultimele evoluții din a 429-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro