Sari direct la conținut

De ce Rusia folosește piloți din grupul Wagner. Cât sunt plătiți pe lună mercenarii

HotNews.ro
De ce Rusia folosește piloți din grupul Wagner. Cât sunt plătiți pe lună mercenarii

​Rusia folosește piloți mercenari din grupul Wagner pentru că nu ar avea suficient personal pregătit, dar și din cauza pierderilor din timpul luptelor din Ucraina, sustin serviciile de intelligence britanice, în cea mai recentă analiză.

Un pilot Wagner a fost capturat săptămâna trecută de forțele ucrainene, după ce i-au doborât avionul Su-25 pe care îl pilota la doar trei zile de la începerea misiunii.

„Folosirea de contractori Wagner, pentru a efectua misiuni de sprijin aerian indică faptul că forțele aeriene ruse se străduiesc probabil să sprijine invazia Ucrainei cu suficient echipaj aerian. Acest lucru se datorează probabil unei combinații dintre numărul insuficient de personal instruit corespunzător al Rusiei și pierderile sale de luptă”, se arată în analiză. .

Potrivit sursei citate, pilotul rus capturat a folosit dispozitive GPS comerciale în locul echipamentelor militare de navigație rusești. Acest lucru indică probabil că piloții Wagner sunt la manșa unor modele mai vechi ale Su-25 și că Forțele Aeriene Ruse nu furnizează Wagner echipamente moderne, mai precizează sursa citată.

3.500 de dolari pe lună

Maiorul Andrei Fedorchukov a efectuat primul său zbor de luptă pe 14 iunie și a fost luat prizonier pe 17 iunie, potrivit rapoartelor, după ce avionul său a fost doborît cu un lansator portabile (Manpads) Igla.

El a spus că a lovit „doar baze, concentrări de forțe ale inamicului”.

În general, pilotul a efectuat 1-2 curse de luptă pe zi.

El a mărturisit că și alți mercenari, care nu erau piloți obișnuiți ai Federației Ruse, erau angajați în lupta pe calea aerului și că acești piloți Wagner valorează peste 10 milioane de dolari americani.

El a spus că Rusia îi plătește pe mercenarii acestei companii de soldați de elită cu aproximativ 3.500 de dolari pe lună și bonusuri pentru numărul și eficiența raidurilor lor, potrivit Ukrainska Pravda.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro