Sari direct la conținut

De câte voturi mai avea nevoie independentul Vlad Gheorghe ca să câștige un nou mandat de eurodeputat

HotNews.ro
Vlad Gheorghe, Foto: Facebook
Vlad Gheorghe, Foto: Facebook

Cu doar 13 secții de vot necontabilizate la numărătoarea finală, Vlad Gheorghe trecuse de 220.000 de voturi primite la alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie, dar ele nu sunt suficiente pentru a face pragul.

Potrivit procesului verbal publicat pe site-ul BEC miercuri la ora 16.00, după numărarea voturilor din 19.857 de secții de vot din cele 19.870 totale, independentul Vlad Gheorghe era creditat cu 221.152 de voturi, adică 2.48% din totalul voturilor valabile exprimate.

Pentru a face pragul de 3%, la fel ca fostul său coleg din USR Nicu Ștefănuță (care obține mandatul de eurodeputat), Vlad Gheorghe mai avea nevoie de ceva mai mult de 50.000 de voturi.

Marți, Gheorghe, a anunțat că a cerut renumărarea voturilor, acuzând că au fost opţiuni în favoarea sa care „nu se mai regăsesc” în procesele verbale. În plus, acesta a invocat un alt număr de voturi, mai mare, decât cel parțial prezentat de BEC la ora 16.00.

„Am cerut renumărarea voturilor! La numărătoarea oficială am crescut cu mii de voturi până azi – deja 231.877 voturi validate oficial şi continuă să crească. Voturile voastre sunt acolo, le apărăm până la ultimul. Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale. Mulţumesc tuturor celor care mi-aţi trimis secţiile unde aţi votat, avem dovezi că au ‘dispărut’ voturile românilor şi este un temei suficient pentru reluarea numărătorii. Nu renunţăm şi punem presiune ca instituţiile să-şi facă treaba”, a scris europarlamentarul, miercuri, pe Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro