Sari direct la conținut

De la oraș la sat: a lucrat în Franța timp de 5 ani, apoi s-a mutat în Apuseni și a renovat singur o casă veche

HotNews.ro
De la oraș la sat: a lucrat în Franța timp de 5 ani, apoi s-a mutat în Apuseni și a renovat singur o casă veche

Traiul urban poate însemna adesea un ritm alert, poate fi gălăgios și poluat. Suntem curioși să aflăm poveștile oamenilor care au plecat din oraș, să descoperim de ce au luat această decizie, cât de greu sau ușor le-a fost și cum li s-a schimbat viața. Continuăm seria „De la oraș la sat” cu povestea unui tânăr care, în urmă cu zece ani, a renunțat la cariera în afaceri din Franța, pentru a-și găsi liniștea înapoi în țară, într-un cătun din Apuseni.

Codrin Dumitru (40 ani) a cumpărat în aprilie 2014 o casă aflată în paragină, pe care a renovat-o singur de la zero, iar apoi a transformat-o într-o opțiune de cazare pentru toți cei care vor să fugă de agitație și haosul urban.

De la oraș la sat: cum a început totul

Codrin este originar din Focșani, dar a făcut facultatea de business la Babeș-Bolyai în Cluj, iar apoi a obținut o bursă la o Școală Superioară din Franța, fapt care i-a permis să-și găsească un job rapid în finanțe.

A lucrat cinci ani pentru multinațională, dar apoi și-a dat demisia și s-a hotătât să facă ceea ce și-a dorit mereu, să locuiască la țară. „Întotdeauna mi-am dorit să trăiesc la sat. Părinții mei sunt profesori ieșiți la pensie, așa că n-am avut capital moștenit. A fost nevoie să fac ceva cu viața mea și să mă întrețin, pentru că nu am avut nimic la început, după facultate”, spune el.

Ideea unui business a venit în mod rațional, deși nu s-ar fi gândit că va primi turiști vreodată. „Este singura chestie pe care o poți face la țară, pentru a câștiga bani și a te întreține. Nu mi-am propus nici să cresc vaci, nici să fac agricultură”, explică el. Locul în care a ales să se stabilească a venit ca un plus la visul său, deoarece este un cătun în mijlocul naturii, în Apuseni, în vârful unui deal, unde mai sunt doar câteva căsuțe locuite, răsfirate la distanțe considerabile una de alta.

Citește continuarea pe site-ul nostru de home&living www.lovedeco.ro

INTERVIURILE HotNews.ro