Sari direct la conținut

Decizia de majorare a indemnizațiilor CA-ului de la STB, care puteau ajunge până la 7.000 euro/lună, revocată după articolul HotNews.ro

HotNews.ro
Autobuz STB, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Autobuz STB, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Decizia de majorare a indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație a fost revocată vineri, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. Decizia vine după ce HotNews.ro a scris joi că indemnizațiile fixe ale membrilor Consiliului de Administrație ai STB au fost majorate pe 28 noiembrie de la circa 11.640 lei brut/lună la circa 18.285 de lei brut. Indemnizației fixe i se adaugă și o indemnizație variabilă, anuală, de 12 indemnizații fixe lunare, în funcție de performanță, dar până acum s-a acordat în fiecare an. Practic, câștigul ajunge undeva la 36.570 lei/lună/brut – 7.300 de euro pe lună/brut. Asta în condițiile în care Consiliul de Administrație ține de regulă o singură ședință pe lună.

„Am discutat aseară cu președintele PNL București, Sebastian Burduja, și împreună am decis ca azi să revocăm acea decizie. Era o decizie pregătită cu mai multe luni în urmă și momentul a fost nefericit. Mulțumim presei că ne-a anunțat”, a declarat Stelian Bujduveanu în timpul unei conferințe de presă susținute vineri.

„Indemnizația fixă este în cuantum echivalent cu de trei ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională comunicat de Institutul Național de Statistică, respectiv suma de: 3 x 6.095,92 lei/lună (în conformitate cu comunicarea INS din data de 12.09.2023, referitoare la evoluția câștigului mediu brut august 2022 – iulie 2023”, se arată în HOTĂRÂREA nr. 12/28.11.2023 adoptată de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății de Transport București STB S.A. Înainte de această majorare, din luna mai indemnizația fixă lunară era de 2 x 5.828 lei/lună.

Citește tot articolul: Indemnizațiile fixe ale membrilor Consiliului de Administrație de la STB, majorate semnificativ / Cine sunt beneficiarii

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro