Sari direct la conținut

Decizia pe contestația privind candidatura lui Mircea Geoană, amânată de CCR / A fost contestată și candidatura lui Ciolacu

HotNews.ro
Decizia pe contestația privind candidatura lui Mircea Geoană, amânată de CCR / A fost contestată și candidatura lui Ciolacu
Mircea Geoană. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Contestațiile privind candidaturile lui Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale au fost respinse de Curtea Constituțională. În schimb, CCR a amânat verdictul pe contestațiile depuse împotriva candidaturilor lui Mircea Geoană și Ludovic Orban.

Curtea mai spune că, „având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare”, a amânat pentru ora 21.00 dezbaterea contestaţiei împotriva candidaturii lui Mircea Geoană, contestaţie formulată de Talpoş Ioan. Tot pentru ora 21.00 a fost amânată o decizie privind contestaţia formulată împotriva candidaturii lui Ludovic Orban la alegerile prezidențiale, contestaţie formulată de Valerian Stan.

În aceeași ședință va fi analizată și o contestație împotriva candidaturii lui Marcel Ciolacu, contestație depusă de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică. Anunțul a fost făcut de CCR după ora 21.00, când a început ședința.

Curtea Constituţională a anunțat într-un comunicat oficial că a respins, cu unanimitate de voturi, contestaţia formulată de Şerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

CCR a respins și contestaţia formulată de Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii lui Kelemen Hunor la prezidențiale.

La Curtea Constituțională fuseseră depuse șapte contestații împotriva candidaturilor lui Mircea Geoană, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă (două contestații), Kelemen Hunor, Ludovic Orban și Miron Cozma. De menționat că Biroul Electoral a respins candidatura la prezidențiale a fostului lider al minerilor Miron Cozma.

Termenul pentru înregistrarea candidaturilor la alegerile prezidenţiale expiră sâmbătă, la ora 24.00.

Până acum, BEC a validat candidaturile lui George Simion, Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă. Vineri şi-au mai depus candidatura Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi Ana Birchall.

Sâmbătă și-au depus candidaturile și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

INTERVIURILE HotNews.ro