Sari direct la conținut

Dezbatere SUA: Kristen Welker, moderatoarea ultimei dezbateri prezidențiale, pusă deja sub presiune

HotNews.ro
Kristen Welker, NBC, Foto: NBC
Kristen Welker, NBC, Foto: NBC

Va fi capabilă Kristen Welker să evite transformarea în circ a dezbaterii? Reporterul NBC care va găzdui joi cea de-a doua și ultima confruntare directă dintre Donald Trump și Joe Biden, este deja acuzată de echipa președintelui Trump că este pro-democrată, potrivit AFP.

„Kristen Welker este o stângistă democrată”, a declarat luni președintele SUA în Phoenix, potrivit unei strategii dovedite care constă în încercarea de a discredita în prealabil moderatorul dezbaterii.

El i-a dat o tușă mai accentuată marți, menționând că părinții acestui jurnalist care a acoperit Casa Albă din 2011 – prima femeie de culoare care a găzduit o dezbatere prezidențială din 1992 – erau democrați înfocați.

În ianuarie, Donald Trump a felicitat-o însă pe aceeași Kristen Welker pentru funcția de co-prezentator a matinalului de weekend d la NBC.

„Au luat o decizie foarte înțeleaptă”, a spus el. Nativă din Philadelphia, ea i=a cerut imediat un interviu lui Trump, dar nu l-a primit niciodată.

Kristen Welker nu este afiliată politic astăzi și nu a donat niciodată bani unui partid, chiar dacă a fost înregistrată ca democrat în 2012.

Jurnalista în vârstă de 44 de ani ar fi trebuit să preia moderarea celei de-a doua dezbateri prezidențiale programată pentru 15 octombrie, dar aceasta a fost anulat după ce Donald Trump, atunci bolnav de coronavirus, a refuzat să respecte un format virtual.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro