Sari direct la conținut

Diavolul este în fruntea box-office-ului nord-american. Continuarea „The Exorcist" a „bântuit” mai devreme cinematografele

HotNews.ro
The Exorcist Believer a ajuns în fruntea box office-ului american, Foto: Leon Bennett / Getty images / Profimedia
The Exorcist Believer a ajuns în fruntea box office-ului american, Foto: Leon Bennett / Getty images / Profimedia

La o jumătate de secol de la filmul original, continuarea filmului „The Exorcist” a ajuns în fruntea box office-ului nord-american, cu încasări de 27,2 milioane de dolari în primul său weekend în cinematografe, potrivit datelor publicate duminică de firma de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP.

„The Exorcist: Believer” a înregistrat un „prim weekend bun pentru o continuare a unui film de groază” şi asta în pofida recenziilor, mai degrabă mixte, pentru această producţie, a subliniat analistul firmei, David A. Gross.

La fel ca „The Exorcist”, filmul urmăreşte personaje posedate de forţe supranaturale, are o coloană sonoră ocazional neliniştitoare şi o distribuţie în care o regăsim pe Ellen Burstyn din producţia din 1973.

„The Exorcist: Believer” trebuia să „bântuie” ecranele de vineri, 13 octombrie, însă Universal Studios i-au devansat lansarea pentru a nu trebui să se lupte cu filmul megastarului Taylor Swift despre turneul său „The Eras”, programat în acelaşi weekend.

Pre-vânzările de bilete pentru filmul-concert „Taylor Swift: The Eras Tour” au depăşit deja 100 de milioane de dolari la nivel mondial, a anunţat joi operatorul de cinematografe AMC.

Pe locul al doilea, în coborâre un loc de pe prima poziţie săptămâna trecută, se află cel mai recent episod al aventurilor căţeilor din „PAW Patrol”, „PAW Patrol: The Mighty Movie”, cu încasări de 11,8 milioane de dolari de vineri până duminică.

În acest film de animaţie, actorul şi umoristul american Chris Rock şi fosta campioană de tenis Serena Williams îşi împrumută vocile pentru a interpreta personaje speciale – câini înzestraţi cu superputeri.

În noua aventură cinematografică inspirată din desenul animat omonim de mare succes, patrula de câini se lansează în căutarea unor răufăcători, pe care încearcă să îi aresteze pentru a salva Adventure City, oraşul în care s-a prăbuşit un asteroid magic.

Urmează, în ordine, un alt film de groază, „Saw X”, cu încasări de 8,2 milioane de dolari şi recenzii predominant pozitive; thriller-ul SF „The Creator”, cu încasări de 6,1 milioane de dolari, şi „The Blind”, o peliculă despre Phil Robertson – viitorul star al serialului de tip reality-show „Duck Dinasty” şi creatorul afacerii familiale Duck Commandor, specializată în vânătoare şi activităţi recreative în aer liber – cu încasări de 4 milioane de dolari.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. „A Haunting in Venice” (2,7 milioane de dolari)

7. „The Nun II” (2,6 milioane de dolari)

8. „Dumb Money” (2,2 milioane de dolari)

9. „The Equalizer 3″ (1,8 milioane de dolari)

10. „Hocus Pocus (30th Anniversary re-release)” (1,5 milioane de dolari).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro