Sari direct la conținut

Diferențe mari în sondajele privind primăria Sectorului 2: Care sunt cifrele din studiul IPSOS făcut public de Radu Mihaiu

HotNews.ro
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Foto: Adi Iacob / HotNews
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Foto: Adi Iacob / HotNews

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a publicat rezultatele unui sondaj IPSOS care arată că ar avea un avantaj de 16 procente în fața candidatului Alianței PSD-PNL, Rareș Hopincă. Mihaiu a spus, într-o postare pe Facebook, că dezvăluie rezultatele studiului IPSOS deoarece „propaganda PSD-istă” a propagat un sondaj „mincinos de-a dreptul”.

Reacția candidatului Alianței Dreapta Unită vine după ce zilele trecute mai multe publicații, inclusiv știripesurse.ro, a publicat un sondaj CURS care îl arată pe Hopincă pe primul loc în cursa pentru primăria sectorului 2, cu 44%, iar pe Mihaiu pe locul doi în opțiunile de vot, cu 40%. Potrivit publicației citate, sondajul CURS a fost realizat pe un volum de 1067 de respondenți, populație adultă rezidentă din Sectorul 2, prin culegerea datelor față în față, la domiciliul respondenților și are o marjă de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) este controlat de Iosif Buble, care deține și site-ul stiripesurse.ro. Soția sa, Diana Tușa, este deputată PSD.

Radu Mihaiu: Imaginea sondajelor a fost grav afectată

Radu Mihaiu scrie pe Facebook că, „în această campanie, mai mult ca oricând, imaginea sondajelor a fost grav afectată de studiile care în aceeași zi dădeau rezultate din două filme diferite. Ceea ce e nedrept pentru multe case de sondare serioase care nu fac intoxicări de presă, ci analize pertinente.”

„La bază sunt matematician, drept urmare am un respect sănătos pentru statistică. Știu cu ce se mănâncă și cum poți îndulci câteva procente bune șansele unui candidat, ÎNSĂ propaganda PSDistă a sărit calul și împinge de câteva zile un sondaj nu îndulcit, ci MINCINOS de-a dreptul. Asta m-a determinat să public și rezultatul sondajului comandat de noi”, afirmă edilul Sectorului 2.

El a spus că studiul IPSOS a fost făcut cu interviuri față în față, la ușa respondenților: „Un volum de 903 interviuri, făcut strict în Sectorul 2, realizat în prima parte a lunii aprilie.”

Potrivit datelor din sondalul IPSOS publicate de Mihaiu, el are 51,7%, iar Hopincă 35,4%. În ce privește intențiile de vot pentru Consiliul Local al Sectorului 2, Alianța PSD-PNL are 42,9%, iar Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) 34,7%, urmate de AUR, cu 8,7%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro