Sari direct la conținut

Discuții surprinzătoare la Pentagon între SUA și China

HotNews.ro
Pentagonul, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Pentagonul, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a avut miercuri o întâlnire rară la Pentagon cu cel mai înalt oficial american din domeniul apărării pentru Asia, a anunțat Pentagonul, în cadrul unor discuții care au avut loc după criticile americane privind reticența Chinei de a se angaja în comunicații militare, potrivit Reuters.

O scurtă declarație a Pentagonului a precizat că ambasadorul chinez Xie Feng a discutat despre relațiile de apărare și despre „o serie de probleme de securitate internațională și regională” în cadrul discuțiilor cu Ely Ratner, un secretar adjunct al apărării din SUA.

„Ratner a subliniat, de asemenea, angajamentul Departamentului de a menține liniile deschise de comunicare între militari între Statele Unite și RPC”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Martin Meiners, folosind acronimul pentru denumirea oficială a Chinei.

Discuțiile au durat aproximativ 90 de minute, a precizat Meiners.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat la o solicitare Reuters de comentarii.

În condițiile în care relațiile dintre SUA și China sunt la un nivel scăzut din cauza unor probleme de securitate națională, inclusiv Taiwanul, interdicțiile de export ale SUA privind tehnologiile avansate și politicile industriale conduse de stat ale Chinei, Washingtonul a încercat să repare legăturile dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a vizitat China la începutul acestei luni, iar emisarul pentru climă John Kerry este așteptat să o viziteze săptămâna viitoare.

Secretarul de stat Antony Blinken a călătorit la Beijing luna trecută, fiind prima călătorie în China a unui secretar de stat american din 2018.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro