Sari direct la conținut

Doctorul rus care l-a tratat pe Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Noviciok a murit ”subit”

HotNews.ro
Sergei Maximishin, Foto: Captura
Sergei Maximishin, Foto: Captura

Un doctor de top din spitalul rus în care opozantul Alexei Navalnîi a fost tratat imediat după otrăvirea sa vara trecută a murit, a spus spitalul joi, relatează CNN.

Sergei Maximishin, care era medicul șef adjunct al Spitalului de Urgență din Omsk, a murit ”subit” la vârsta de 55 de ani, potrivit unui comunicat al spitalului.

”Vă informăm cu regret că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare în cadrul Spitalului de urgență No.1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a încetat subit din viață”, se arară în comunciatul transmis de spitalul de urgență din Omsk.

Navalnîi a fost internat inițial în spitalul de urgență Omsk nr.1 pe 20 august, după ce i s-a făcut rău din cauza expunerii la agentul neurotoxic Noviciok în timp ce se îndrepta din Siberia spre Moscova.

Avionul a trebuit să aterizeze de urgență în Omsk.

Maximishin nu a dat declarații la vremea spitalizării lui Navalnîi, deși avea funcție de conducere.

Navalnîi a fost în cele din urmă transportat la Berlin, unde s-a recuperat timp de cinci luni. Opozantul a acuzat serviciile de securitate din Rusia și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că l-au otrăvit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro