Sari direct la conținut

DOCUMENT. Ce salariu are Florin Călinescu. Actorul tocmai a ratat un salariu de 50 de ori mai mare

HotNews.ro
DOCUMENT. Ce salariu are Florin Călinescu. Actorul tocmai a ratat un salariu de 50 de ori mai mare

Actorul Florin Călinescu a ratat încă o dată intrarea în lumea politică „mare” după ce partidul politic pe care îl conduce – Partidul Diaspora Unită – nu a intrat în Parlamentul European la alegerile de duminică.

Dacă reușea, Florin Călinescu (68 de ani) se muta la Bruxelles și devenea eurodeputat, poziție care i-ar fi mărit substanțial salariul. Partidul Diaspora Unită a obținut doar circa 1.8% din voturi la europarlamentare, scrie Paginademedia.ro, insuficient pentru a atinge pragul de 5% și de a trimite la Bruxelles doi eurodeputați. Unul dintre ei ar fi fost chiar Florin Călinescu. Actorul era primul pe lista partidului.

În aceste condiții, Călinescu are varianta de a încerca la alegerile parlamentare sau chiar la cele prezidențiale sau de a se ocupa în continuare de firma sa, FCMC Impex SRL.

Potrivit declarației de avere depuse pentru alegerile europarlamentare, Călinescu și-a dat în ultimul an un salariu total de 9.170 de lei.

În plus, Călinescu mai deține patru imobile în Timișoara, București și Brașov, 100.000 de euro în conturi, 40.000 de euro împrumutați către propria firmă.

Dacă câștiga mandatul de eurodeputat, Florin Călinescu ar fi câștigat circa 7.850 de euro pe lună, adică în jur de 94.000 de euro pe an. Asta înseamnă de 50 de ori mai mult decât salariul pe care îl are la propria firmă, cel de sub 2.000 de euro pe ultimul an.

Totuși, dincolo de salariu, actorul a avut venituri subtanțiale din dividende: de 1,3 milioane de lei anul trecut, adică circa 260.000 de euro.

Citește și Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Lista cu cei 33 de aleși care vor reprezenta România. Gabriela Firea, Diana Șoșoacă, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu pleacă la Bruxelles / A fost ales un singur independent

INTERVIURILE HotNews.ro