Sari direct la conținut

Doi copii opăriți cu ciorbă fierbinte, la Vaslui. Fetița cu arsuri pe 90% din corp, dusă la Iași, așteaptă să fie transportată la un spital din Capitală – UPDATE

HotNews.ro
112, Foto: Agerpres
112, Foto: Agerpres

Doi copii arși cu ciorbă fierbinte au ajuns, sâmbătă, la Spitalul din Huși, județul Vaslui, fetița de un an și nouă luni fiind în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp, relatează Mediafax. Fata a ajuns la Spitaul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi și urmează să fie transportată la o unitate medicală din Capitală.

UPDATE Diana Cimpoesu, coordonator SMURD, a declarat ca deşi exista avizul pentru transferul la Spitalul Grigore Alexandrescu, condiţiile meteo sunt nefavorabile pentru efectuarea zborului.

Potrivit ZDI, accidentul a avut loc în timp ce două vecine din Huși s-au întâlnit să facă mâncare împreună, fiecare cu copilul ei.

În timp ce femeile tăiau zarzavatul la o masă, copiii au mers la aragaz și au tras oala cu ciorbă care fierbea. Când au văzut ce s-a întâmplat, femeile au luat copiii, i-au dezbrăcat și i-au băgat sub duș cu apă rece.

Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanței Vaslui, a spus, sâmbătă, că la Spitalul din Huși au ajuns cu mijloace proprii, doi copii cu arsuri prin lichide fierbinți.

Se pare că cei doi copii s-au ars cu ciorbă fierbinte.

Medicul Ungureanu spune că fetița de un an și nouă luni este în stare gravă cu arsură de gradele 2-3 pe 90% din suprafața corporală.

Un băiețel are și el arsuri, dar acesta este în stare stabilă. Are arsură de gradul 2 pe 6% din suprafața corpului.

Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro