Sari direct la conținut

​Doi polițiști și două femei au murit într-un atac armat rar în Japonia. Suspectul a fost reținut

HotNews.ro
Polițiștii din Nagano au reținut un bărbat suspect într-un rar atac armat, Foto: Ryo Aoki / AP / Profimedia
Polițiștii din Nagano au reținut un bărbat suspect într-un rar atac armat, Foto: Ryo Aoki / AP / Profimedia

Poliţia japoneză a confirmat vineri că a arestat un maniac suspectat de uciderea a patru persoane, inclusiv a doi ofiţeri de poliţie, într-un atac cu puşcă şi cuţit într-o zonă semi-rurală a prefecturii Nagano din centrul Japoniei, informează AFP.

Suspectul, care stătea ascuns de joi după-amiază într-o locuinţă cu fermă din Nakano (la nord-est de oraşul Nagano), a fost arestat vineri în jurul orei locale 4:30 a.m. (19:30 GMT joi), a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

O femeie care a fost rănită şi nu a supravieţuit rănilor, ceea ce a ridicat bilanţul morţilor la patru, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Joi după-amiază, o altă femeie a fost înjunghiată în spate de suspect, a cărui vârstă se crede că este în jur de 30 de ani.

Suspectul a împuşcat apoi doi poliţişti care tocmai ajunseseră la faţa locului, înainte de a se refugia în casa care a aparţinut tatălui său, care ar fi un ales local din Nakano, potrivit agenţiei de presă Kyodo News.

Poliţiştii au fost ucişi în timp ce se aflau în maşină, după ce suspectul a tras de două ori cu o puşcă de vânătoare, potrivit NHK.

Poliţia locală precizase în cursul nopţii că două femei au putut părăsi clădirea înainte de arestarea suspectului: una în jurul orei 20:35 (11:35 GMT) şi cealaltă la scurt timp după miezul nopţii. Una dintre ele era mama suspectului, potrivit lui Kyodo.

„Munceam la o fermă când, imediat după ora 16:00, o femeie a venit în fugă de pe drum, cerându-mi să o ajut, apoi a căzut”, a declarat joi un martor la televiziunea de stat NHK.

„În spatele ei se afla un bărbat în camuflaj, cu un cuţit lung, care a înjunghiat-o în spate”, a adăugat el.

Omuciderile voluntare sunt foarte rare în Japonia, unde portul armelor de foc este ultra-reglementat, dar Japonia a fost zguduită anul trecut de uciderea fostului prim-ministru Shinzo Abe, ucis cu o armă de foc fabricată în casă în timp ce politicianul ţinea un discurs electoral la Nara, în vestul ţării.

De asemenea, luna trecută, un tânăr a fost arestat după ce a lansat un dispozitiv exploziv improvizat în direcţia prim-ministrului în exerciţiu, Fumio Kishida, aflat într-o deplasare într-un mic port de pescuit din departamentul Wakayama. Kishida a scăpat nevătămat. (Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro