Sari direct la conținut

Dominic Fritz, la București pentru a-i susține pe Clotilde Armand și Radu Mihaiu, care cer renumărarea voturilor: Miza e viitorul democrației românești

HotNews.ro
Dominic Fritz, primarul Timișoarei , Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Dominic Fritz, primarul Timișoarei , Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, reales pentru un nou mandat la scrutinul de duminică, a mers, joi, la Biroul Electoral al Sectorului 1, alături de Clotilde Armand, care acuză fraude la vot și cere renumărarea voturilor, la fel ca primarul Radu Mihaiu. „Miza acestor zile este viitorul democrației românești și o repet”, a declarat Fritz.


Fritz a făcut aceste declarații alături de Clotilde Armand, care a cerut joi renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat și că va depune dovezile la Parchetul General.

„Povestea aici nu este despre Clotilde Armand, nu este despre Radu Mihaiu. Miza acestor zile este viitorul democrației românești și o repet: viitorul democrației românești. Peste tot în țară se întâmplă să fie procese verbale greșite, din intenție, din neatenție, Dumnezeu știe, dar sunt. Și peste tot în țară, acolo unde se descoperă o neconcordanță în procesul verbal, se numără din nou. Sunt peste tot în țară ocazii unde s-a schimbat primarul chiar cu un singur vot diferență, unde au fost mai multe renumărări și a ieșit de fiecare dată altcineva, au intrat unii în consiliul local pentru că au lipsit câteva voturi și după renumărare s-au descoperit. Deci, este o practică normală. Această practică normlă trebuie să continue și acum”, a spus primarul Timișoarei.

Până joi după-amiză, BEC nu a furnizat rezultatele finale ale alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere renumărarea voturilor la Sectorul 1, unde contracandidatul său de la PSD-PNL, George Tuță, și-a proclamat victoria. Ea spune că are dovezi că alegerile au fost fraudată și că le va depune la Parchetul General, unde a făcut plângere penală. O situație similară este și la Sectorul 2, unde Radu Mihaiu, aflat tot la câteva sute de voturi distanță de candidatul său de la PSD-PNL, Rareș Hopincă, a cerut renumărarea voturilor în mai multe secții de votare.

INTERVIURILE HotNews.ro