Sari direct la conținut

Donald Trump a anunțat că va oferi un „interviu major” cu Elon Musk. Fondatorul Tesla este unul din principalii săi susținători

HotNews.ro
Donald Trump si Elon Musk, Foto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images
Donald Trump si Elon Musk, Foto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images

Interviul pe care Donald Trump îl va oferi miliardarului Elon Musk va fi difuzat luni seară, a anunțat fostul președinte american într-o postare pe Truth Social, fără a oferi detalii despre interviu.

Magnatul, a cărui personalitate publică a devenit din ce în ce mai controversată și a virat tot mai mult spre dreapta în ultimii ani, și-a declarat oficial sprijinul pentru Trump, luna trecută, în aceeași zi în care Trump a fost împușcat la un miting de campanie din Pennsylvania, amintește Politico.

„Luni seară, voi face un interviu major cu Elon Musk – Detalii vor urma”, a scris candidatul republican în alegerile prezidențiale din SUA.

Donald Trump nu a precizat undeva va fi difuzat interviul pe care îl va oferi lui Elon Musk. După ce miliardarul a cumpărat Twitter, pe care a rebotezat-o X, el i-a redeschis contul lui Donald Trump, care a fost suspendat ca urmare a revoltei de la Capitoliu. Cu toate acestea, Trump nu a revenit pe X, rețea pe care o folosea zilnic în mandatul de președinte, ci a continuat să posteze pe Truth Social, platforma pe care a fondat-o.

Într-un miting de campanie organizat sâmbătă, Donald Trump a indicat că va renunța la opoziția sa de lungă durată privind mașinile electrice ca urmare a susținerii primite de la Elon Musk.

„Sunt pentru mașini electrice, trebuie să fiu pentru că Elon mă susține foarte puternic”, a pus fostul președinte.

Deși îl susține public, Elon Musk a respins posibilitatea de a sprijini financiar campania electorală a lui Donald Trump și a subliniat că „nu va dona bani pentru niciunul dintre candidați”.

Războiul declarațiilor din 2022

Cei doi au fost însă în trecut pe poziții diferite și chiar au intrat într-un război al declarațiilor în urmă cu doi ani după ce Musk a declarat la o conferință tech ce a avut loc în Miami că nu a votat niciodată pentru republicani și că a votat „în mod covârșitor” pentru candidați ai Partidului Democrat de-a lungul vieții sale.

Trump l-a descris apoi pe miliardar drept un „artist al vrăjelilor”, iar Musk a spus despre acesta că este prea bătrân să mai candideze pentru un nou mandat la președinția SUA.

De asemenea, Trump a părut să jubileze că miliardarul sud-african a fost dat în judecată de Twitter după ce anunțase că vrea să renunțe la cumpărarea platformei, pe care a achiziționat-o în cele din urmă.

Mai mult, fostul președinte american a susținut că atunci când era la Casa Albă „puteam să-i spun (lui Musk) ‘cazi în genunchi și cerșește’ și ar fi făcut-o”.

INTERVIURILE HotNews.ro