Sari direct la conținut

Donald Trump stârnește din nou mânia veteranilor și a adversarilor săi politici

HotNews.ro
Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia
Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Fostul președinte al SUA și candidatul republican la alegerile din noiembrie se mândrește adesea cu faptul că este un susținător mai bun al forțelor armate ale țării decât democrații, în ciuda unui istoric consistent de remarci controversate la adresa acestora, potrivit AFP.

Cea mai recentă a avut loc joi, la un eveniment de campanie din New Jersey, când miliardarul s-a adresat lui Miriam Adelson, una dintre principalele donatoare republicane, amintind că i-a acordat în timpul mandatului său Medalia Prezidențială a Libertății, pe care o consideră „mai bună” decât Medalia de Onoare.

Această medalie „este mult mai bună pentru că toți cei care primesc Medalia de Onoare a Congresului sunt soldați”, a spus el, pronunțând greșit numele celei mai înalte distincții militare, o greșeală frecventă deoarece este acordată de președinte în numele Congresului.

„Ori sunt într-o stare foarte proastă pentru că au fost împușcați de atâtea ori, ori sunt morți”, a adăugat candidatul republican. În comparație, Miriam Adelson a fost distinsă cu Medalia Prezidențială a Libertății și „este o femeie frumoasă și sănătoasă”.

Un purtător de cuvânt al adversarei sale democrate Kamala Harris a criticat remarcile, afirmând că Donald Trump nu știe „nimic despre serviciul” față de națiune sau „față de oricine altcineva în afară de el însuși”.

Democratul din Camera Reprezentanților Dean Phillips, al cărui tată a fost ucis în misiune, l-a numit pe fostul președinte un „megaloman dezgustător și ignorant” pe X.

VoteVets, o organizație care sprijină veteranii care au devenit candidați democrați, a declarat că Donald Trump nu are „niciun respect pentru veterani și sacrificiul lor”.

Pentru Florent Groberg, un fost soldat care a primit Medalia de Onoare în 2015 pentru că a salvat membri ai patrulei sale atacați în timpul unui atentat sinucigaș în Afganistan, cele două medalii „nu sunt comparabile”.

INTERVIURILE HotNews.ro