Sari direct la conținut

Două accidente provocate de un tânăr de 19 ani, cetăţean străin, fără permis şi posibil drogat, care a furat o maşină / Trei persoane rănite

HotNews.ro
Viteză pe șosea, Foto: Bernd Schmidt / Panthermedia / Profimedia
Viteză pe șosea, Foto: Bernd Schmidt / Panthermedia / Profimedia

Un cetăţean străin în vârstă de 19 ani, urmărit de poliţişti după ce a furat un autoturism din municipiul Făgăraş, a provocat două accidente rutiere în judeţul Sibiu, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, el a acroşat mai întâi un autoturism pe DN1, într-un sens giratoriu, eveniment soldat doar cu pagube materiale.

„Al doilea accident, în care au fost implicate patru autoturisme, s-a produs pe DN1, în Şelimbăr, în apropierea unei staţii de alimentare cu combustibil. Cele patru maşini erau conduse pe aceeaşi direcţie de deplasare, iar în urma accidentului au rezultat trei răniţi, două femei şi un bărbat”, au precizat reprezentanţii IPJ Sibiu.

Un cetăţean străin în vârstă de 19 ani, fără permis de conducere şi posibil aflat sub influenţa substanţelor psihoactive, a furat un autoturism din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, fiind depistat ulterior în trafic în judeţul Sibiu, unde nu s-a supus semnalelor de oprire ale poliţiştilor.

  • „La data de 20 octombrie 2024, în jurul orei 10:30, Poliţia Municipiului Făgăraş a fost sesizată de către deţinătorul unui autovehicul, care semnala faptul că i-ar fi fost sustras autoturismul pe care îl parcase pe un teren situat în zona periferică a municipiului Făgăraş”.
  • „În urma primelor verificări, pe care poliţiştii le-au efectuat imediat ce au primit sesizarea, s-a stabilit faptul că, după ce ar fi fost sustras, autoturismul a fost condus pe DN 1, pe direcţia judeţului Sibiu, astfel că s-a procedat la informarea colegilor din judeţul vecin cu privire la eveniment, în cauză fiind declanşată acţiunea ‘Năvodul’”.
  • „În jurul orei 11:10, după ce au fost comunicate tuturor echipajelor din teren a datelor autovehiculului aflat în atenţie, acesta a fost observat pe DN1, pe sectorul de drum Veştem – Şelimbăr”, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Pozitiv la o substanţă psihoactivă

Potrivit sursei citate, întrucât şoferul nu s-a supus semnalelor de oprire, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului în trafic, fiind ulterior blocat pe o stradă din localitatea Şelimbăr.

Tânărul de la volan, cetăţean străin, a fost verificat în bazele de date şi a rezultat faptul că nu este posesor de permis de conducere. De asemenea, el a fost testat cu aparatele din dotare, fiind pozitiv la o substanţă psihoactivă, fapt pentru care a fost însoţit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în sânge a vreunei substanţe psihoactive, precizează IPJ Sibiu.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru „furt în scop de folosinţă” şi infracţiuni la regimul rutier, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş.

INTERVIURILE HotNews.ro