Sari direct la conținut

Un ofițer din Ministerul rus al Apărării și soția sa, răniți într-un atac în Moscova. Mașina celor doi a fost detonată

HotNews.ro
Un ofițer din Ministerul rus al Apărării și soția sa, răniți într-un atac în Moscova. Mașina celor doi a fost detonată
Imagine generică cu poliția rusă Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Un vehicul Toyota Land Cruiser a explodat lângă o clădire rezidențială de pe strada Sinyavinskaya, în nordul Moscovei, când un bărbat și o femeie au urcat în el. Ambii au fost răniți, au declarat serviciile de urgență pentru TASS. Potrivit ministerului rus de Interne, explozia a fost cauzată de detonarea unui dispozitiv necunoscut, relatează Reuters.

UPDATE 10:00: Identitatea victimelor exploziei din nordul Moscovei a fost stabilită, anunță agenția de stat rusă TASS. Cele două victime militarul Andrei Torgashov, și soția sa, au declarat autoritățile ruse.

Torgashov a luat parte la „operațiunea militară specială”, precum numește Rusia războiul din Ucraina.

UPDATE 09:30: Publicația rusă Kommersant relatează că ținta exploziei este un oficial din Ministerul Apărării, care anterior a activat ca ofițer GRU, serviciul secret al armatei ruse, fiind responsabil pentru comunicații în unitatea sa.

Principala suspiciune a autorităților ruse este că bărbatul, care și-a pierdut picioarele după atac, a fost vizat de o acțiune a serviciilor speciale ucrainene.

Potrivit Kommersant, în ciuda faptului că ofițerul, în vârstă de 49 de ani, a lucrat în serviciile de informații militare și s-a ocupat de comunicații securizate, datele sale au fost publicate online cu mult înainte de tentativa de asasinat. Acest lucru i-ar fi putut ajuta pe atacatori să își aleagă victima.

Ofițerul se află în spital în stare extrem de gravă.

Știrea inițială: „Incidentul a avut loc pe strada Sinyavinskaya. Când un bărbat și o femeie au urcat într-o Toyota Land Cruiser parcată, s-a produs o explozie în interior. Ambii au fost răniți. Din primele informații, picioarele bărbatului au fost smulse, femeia a suferit răni de la șrapnel. Victimele au fost spitalizate”, a declarat o sursă pentru Tass.

Potrivit ei, alte cinci mașini din apropiere au fost avariate în urma exploziei. „Potrivit datelor preliminare, Toyota Land Cruiser nu era dotată cu echipament de gaz. Cauzele exploziei sunt în curs de investigare”, a adăugat reprezentantul serviciilor de urgență.

Detonarea unui obiect neidentificat într-o mașină parcată în nordul Moscovei a provocat explozia, a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Interne, Irina Volk.

„Potrivit datelor preliminare, pe 24 iulie, un obiect neidentificat instalat într-o mașină a detonat într-una dintre parcările din nordul capitalei. Ca urmare, două persoane au fost rănite. Victimele au fost transportate la o unitate medicală de către o ambulanță”, a scris ea pe Telegram.

Procurori, criminaliști și specialiști în materiale explozive sunt prezenți la fața locului pentru a cerceta circumstanțele incidentului, în timp ce poliția și serviciile speciale sunt în căutarea celor aflați în spatele exploziei.

INTERVIURILE HotNews.ro