Sari direct la conținut

Dragnea, despre investigatia Rise Project: "Nu exista o ancheta a procurorilor din Brazilia; nu sunt urmarit prin Interpol/ Am notificat autoritatile din Brazilia privind obtinerea datelor personale"

HotNews.ro
Liviu Dragnea, Foto: Captura Antena 3
Liviu Dragnea, Foto: Captura Antena 3

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri ca nu exista o ancheta a procurorilor brazilieni in ceea ce il priveste si ca a notificat autoritatile din Brazilia prin intermediul Ambasadei Braziliei din Romania pentru a verifica obtinerea datelor personale, considerand ca s-au incalcat „niste legi”, referindu-se la investigatia publicata de Rise Project. Dragnea a declarat ca a mers in Brazilia ca turist si ca nu are afaceri acolo. De asemenea, a dat de inteles ca ar putea sa ii dea in judecata pe cei de la Rise Project.

„O sa cer de la Curtea Constitutionala sa aflu daca eu pot face lucrurile pe care altii le pot face, ca de exemplu excursiile din Brazilia. Apropo, sa stiti ca am notificat autoritatile federale din Brazilia prin Ambasada Braziliei de aici pentru ceea ce a aparut pe un anumit site. Nu am reactionat pana acum in ultimele luni de zile dar deja sunt foarte multe legi incalcate. Si faptul ca unui turist roman – eu nu am virat bani in Brazilia, nu am afaceri in brazilie, nu am spalat bani in Brazilia sau in alta tara sau in Romania – si faptulca niste date strict personale au fost puse la dispozitia unor asa zisi jurnalisti sau anchetatori civili, incalcandu-se niste legi, cred ca ar trebui sa fie edificate.

El a detaliat apoi ca a notificat ambasada Braziliei „sa vedem daca acele date personale au fost date oficial de catre o institutie federala din Brazilia sau au fost obtinute prin mijloace nelegale.

Amintindu-i-se ca a facut parte din grupul de prietenie cu Brazilia, Dragnea a raspuns ca a facut-o in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, continuand: „Tocmai pentru ca nu am utilizat o procedura diplomatica, am facut-o doar catre ambasada pentru a primi aceste raspunsuri pentru ca cred ca nici autoritatile federale nu stiu despre asta si cred ca este bine ca aceste lucruri sa se limpezeasca.”

Intrebat daca in tara ii va da in judecata pe cei de la Rise Project, Dragnea a dat de inteles ca este posibil. „Studiem, cred ca este bine sa le dam posiblitatea sa aiba mai mult spatiu la dispozitie sa se exprime.”

Intrebat apoi daca este adevarat ca exista o ancheta a procurorilor din Brazilia in ceea e il priveste, Dragnea a negat.

„Nu, nu exista asa ceva si din cate imi aduc aminte nu sunt nici urmarit international, nu am nici mandat de arestare internationala nu sunt nici urmarit de Interpol. Si nu sunt de acord ca un asa zis investigator pentru niste investigatii pentru care se cheltuie multi bani – si daca tot sunt cinsititi sa publice toate sursele de finantare – spune minciuni. Drept pentru care cred ca este cel mai bine ca intr-un cadru institutional sa le spuna, sa le detalieze si sa raspunda la niste intrebari”, a raspuns el.

Ce scrie in investigatia Rise Project:

„Afacerile din Brazilia de pe urma cărora a beneficiat președintele PSD, Liviu Dragnea, au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

Procurorul brazilian Rómulo Moreira Conrado a declarat pentru Record TV că dacă sumele de bani folosite pentru a achiziționa proprietățile din Brazilia au fost obținute ilicit, atunci este un caz de spălare de bani chiar dacă ilegalitatea a avut loc în altă țară (n.a.-România). El a mai adăugat că va investiga mișcările lui Campos Junior în firmele românilor și că, dacă nu există împuterniciri reale, semnate de proprietarii firmelor, atunci ne aflăm și în fața unui caz de fals intelectual.”

Citeste aici investigatia Rise Project

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro