Sari direct la conținut

După „Planul Simion pentru locuințe” și cel pentru „gospodăria țărănească”, AUR promite prime pentru turiști și insule ca în Dubai

HotNews.ro
Președintele AUR, George Simion, Foto: Inquam Photos / George Călin
Președintele AUR, George Simion, Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul AUR, George Simion, a prezentat vineri, în stațiunea Olimp, programul partidului său pentru turism. După ce a lansat „planul Simion pentru locuințe”, care a fost desființat de specialiști și „planul pentru gospodăria țărănească”, politicianul promite să construiască insule artificiale în Marea Neagră, „similar cu Dubai”, scrie Agerpres. 

Prin „Planul Simion pentru turism”, liderul AUR susține că vrea exploatarea turismului estival, promovarea obiectivelor istorice, dar și prime pentru turiști. O altă măsură din planul lui este construcția de insule artificiale în Marea Neagră. 

„Enunţăm prin Planul Simion, măsuri specifice domeniului turistic: stimularea funcţionării Organismelor de management de destinaţie, modificăm şi adaptăm vacanţele şcolare în funcţie de sezonul turistic, oferim prime de incoming în cuantum de 10 euro per turist, dacă acel turist stă minim trei nopţi cazat”, a susținut Simion.

Iahturi, vapoare și construcții în largul Mării Negre

El a vorbit şi despre realizarea de insule și peninsule artificiale în Marea Neagră, măsură care susține că a fost criticată de „presa centrală”. 

„Mi s-a spus că este o măsură excentrică, ciudată. N-am găsit alt argument decât să le răspund domnilor, doamnelor jurnalişti, jurnaliste să îi întrebe pe patronii lor dacă nu şi-ar dori, similar cu Dubai, să aibă o afacere pe o astfel de construcţie. Am văzut exemplu, printre puţinele exemple în care s-au acordat autorizaţii pe Dâmboviţa, în Bucureşti. Este funcţional şi este de succes şi cu siguranţă putem vedea iahturi, vapoare şi construcţii în largul Mării Negre”, a spus liderul AUR.

Aceste propuneri vin după ce „Planul Simion pentru locuințe” a fost declarat de mai mulți specialiști din zona imobiliară „o utopie”. AUR a promis să construiască până la 1.000.000 de apartamente, cu prețuri de la 35.000 de euro, la 70.000 de euro. De asemenea, promite că în următorii 10 ani va renunța la aproximativ 500.000 de locuri de muncă din administrația publică. 

INTERVIURILE HotNews.ro